Accessoires.

Accessoires.

AccessoiresFiets accessoires zijn onderdelen die niet direct noodzakelijk zijn om te kunnen fietsen. Ze kunnen wel het fietsplezier en de veiligheid aanzienlijk vergroten.
Ze zijn in te delen in twee groepen: accessoires die standaard op de fiets gemonteerd worden en die los verkocht worden.
Bijna alle fietsen worden verkocht met allerlei accessoires. Alleen op kale racefietsen en mountainbikes zijn geen of maar enkele accessoires te vinden.
Op elke stadsfiets wordt een voor- en achterspatbord, bagagedrager, jasbeschermer, kettingkast, slot, Snelbinder en bel gemonteerd.
Ook hybrides worden meestal compleet geleverd. Het verschil met de stadsfiets is dat de jasbeschermer ontbreekt, de kettingkast open is, er een of twee bidonhouders gemonteerd zijn en de accessoires net als de onderdelen lichter zijn uitgevoerd.
Accessoires voor de losse verkoop zoals fietstassen, fietscomputers, fietsschoenen, fietshelmen en fietskleding worden vooral verkocht aan de sportieve fietser.
Over het algemeen hebben zij veel geld over voor hun hobby waardoor voor de sportieve markt ze vaak in een hoge prijsklasse vallen.
Naast de accessoires voor de sportieve markt zijn er ook nog accessoires om de fiets extra mogelijkheden te geven, zoals fietsaanhangers en kinderzitjes.
Ook fietspompen en andere specifieke fietsgereedschappen vallen onder de categorie en worden los verkocht.