Constructie van het frame.

Constructie van het frame.

  • constructie van het frameDe constructie van het frame zorgt ervoor dat alle onderdelen tijdens het gebruik van de fiets onder alle omstandigheden goed blijven functioneren. Het frame mag in ieder geval niet blijvend vervormen, het frame moet voldoende sterk zijn. Het frame moet ook zo stijf zijn dat het bracket, balhoofdbuis en achterpatten niet te veel verdraaien tijdens het gebruik of uit het framevlak bewegen. In verticale richting hoeft het frame niet stijf te zijn omdat in deze richting enige vering gewenst is.
  • Daarnaast zijn het gewicht, de prijs, de duurzaamheid, het comfort, de kwaliteit van de afwerking, de uitstraling en de gebruiksmogelijkheden van de fiets van belang. In deze zijn er nog wel enige verschillen qua fietsmerk. Zoals u begrijpt heeft een A fietsmerk een betere kwaliteit dan een B, C of D Segment.
  • De kwaliteit van de constructie is af te meten aan drie belangrijke punten: De vorm, het materiaal en de fabricagemethode. Deze drie aspecten zijn niet los van elkaar te zien maar hangen vaak sterk samen. Hoewel het voor de gebruiker niet van belang is hoe een fiets gemaakt wordt, is het voor een fietsenspecialist vaak toch van belang om enige kennis van fabricagemethoden te hebben, omdat de vorm en het materiaal vaak op basis van de productiemethode(n) gekozen zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: