ION oplaadpunten.

ion oplaadpuntenSparta – onderdeel van de Accell-groep met o.a. Batavus – is een offensief bij horeca-ondernemers begonnen om ‘ION oplaadpunten’ voor haar elektrische fiets te creëren. De ondernemer moet zelf op eigen kosten alles aanleggen, maar krijgt een gratis ION oplaadbordje met de naam Sparta. Ook de ANWB is inmiddels warm gemaakt voor de elektrische ION-fietsen van Sparta.

Wat is een ION oplaadpunt? “Een ION oplaadpunt is in principe een plek op bijvoorbeeld het terras buiten, waar ION bezitters (bezitters van een elektrische fiets) hun fiets kunnen opladen via het gewone stopcontact (220V).”

Hoe lang duurt het opladen van een ION tussentijds? “(In principe gaat SPARTA ervan uit dat de ION- berijder vooraf zijn fiets volledig oplaadt, alvorens een fietstocht te gaan maken) Gedurende het verblijf in uw restaurant of café kan de fiets opgeladen worden binnen gemiddeld 1,5 à 2 uur”.

Wat kost de stroom tijdens het opladen van de ION tussentijds? “Ongeveer 3,4 eurocent voor een tussentijdse lading. Deze kosten zijn dus erg laag. Vaak is bij een consumptie het opladen gratis”.

Wat zijn de benodigdheden voor het opladen? “Een ION-berijder neemt over het algemeen zijn eigen lader mee onderweg. Mogelijke heeft ook het  horecapunt een lader of enkele laders te leen.”

 

%d bloggers liken dit: