Zeeland ׀ Tips voor prachtige fietstochten in eigen land

Zeeland ׀ Tips voor prachtige fietstochten in eigen land

Je hoeft Nederland echt niet uit om heerlijk met de fiets op pad te gaan. Elke provincie heeft zijn eigen karakteristieken en typische natuur. Van het Limburgse heuvelland tot de Friese weilanden en wateren.

Zo lang het gedurende de dag maar een beetje droog blijft. Of er net op het juiste moment interessante bezienswaardigheden zijn waar je even binnen kunt schuilen. Is fietsen in eigen land altijd een plezier. Deze keer nemen we jou en je fiets mee naar de provincie Zeeland.

Fietsen in Zeeland? Mis deze bezienswaardigheden niet!

Wie over een van Zeelands mooiste bouwwerken en toeristische bezienswaardigheden wil fietsen, gaat naar de langste brug van Nederland. De Zeelandbrug. Deze brug is vijf kilometer lang en brengt je van Schouwen-Duiveland naar Noord-Beveland (of omgekeerd).

Als je geluk hebt, gaat de brug een kwartiertje open om zeilboten door te laten. Dat is een prima gelegenheid om de benen even te laten rusten en genietend van het uitzicht even wat te eten of drinken.

Andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, zijn de Lange Jan (in Middelburg), vuurtoren Westerlicht (in Haamstede), fort Rammekens (bij Ritthem) en kasteel Westhove (in natuurgebied De Manteling), de stranden en natuurlijk de vele gezellige dorpen.

Fietsroutes voor alle soorten fietsen

Het beste van Zeeland is toch wel de uitdaging die lange fietstochten bieden. Met de knooppuntenroute is dat hartstikke handig uit te kienen vanaf je accommodatie. In Zeeland heeft het fietsknooppuntensysteem een eigen naam en dat is FIKS.

Met dit systeem kun je bij diverse (delen van) routes kiezen voor fietsen in of uit de wind; direct langs het water of aan de andere kant van de dijk en dus windluw. Dat is fijn als je met het hele gezin gaat fietsen of nog geen elektrische fiets hebt die je bij tegenwind een steuntje in de rug geeft.

Nog meer fietsplezier in Zeeland

Wil je je eigen fiets niet meenemen, dan kun je een fiets huren in Renesse en van hieruit de provincie ontdekken. Je zult merken dat het handige fietsknooppuntensysteem vanaf moment één goed werkt en dat er onderweg – behalve de culturele bezienswaardigheden – voldoende te beleven valt!

Van de puurheid van de ongerepte natuur tot de vele fietscafés die voor welkome versnaperingen zorgen; in Zeeland tref je een waar paradijs voor de fietsliefhebber aan. Als je er eenmaal geweest bent, wil je elk jaar wel een keertje op de fiets uitwaaien in Zeeland.

Advertentie 2