Over ons de fietssite.nl

De Fietssite.nl: Uw Complete Gids voor Alles over Fietsen

De Fietssite.nlAl enkele jaren broedde het idee om een informatieportaal De Fietssite.nl over fietsen op te zetten. Als fervente fietsers en professionals werkzaam in de fietsbranche weten ik maar al te goed dat er een overvloed aan informatie te vinden is op het wereldwijde web over fietsen. Denk aan fietsroutes, de aanschaf van fietsen, de technische aspecten van een fiets, lokale rijwielhandelaren en nog veel meer. Echter, deze waardevolle informatie is vaak versnipperd over talloze websites, waardoor het soms dagen kan duren voordat u precies de informatie vindt die u zoekt.

Fietsen is in opmars, vooral met de opkomst van de elektrische fiets. Steeds meer mensen realiseren zich dat fietsen niet alleen gezonder is, maar ook vriendelijker voor de portemonnee en het milieu. Vooral bij de aanschaf van een fiets is het essentieel om te weten welk type fiets het beste bij uw behoeften past. Dit is slechts een voorbeeld van de vele aspecten van fietsen waarover informatie beschikbaar moet zijn.

Het doel van ons informatieportaal is dan ook om alle informatie over fietsen te centraliseren en te bundelen, zodat heel Nederland toegang heeft tot uitgebreide kennis over fietsen. Daarnaast streven we ernaar om Nederland wereldwijd op de kaart te zetten als koploper in fietsinnovatie. Denk alleen al aan onze expertise op het gebied van fietsinfrastructuur.

Projectdoelstelling De Fietssite.nl

Met het project De Fietssite.nl willen we een aantal belangrijke doelen bereiken:

  1. Nederland bewuster maken van de fiets, in al zijn facetten: We willen het bewustzijn vergroten over de voordelen van fietsen, van gezondheid tot milieu.
  2. De consument en eindgebruiker beter voorlichten over de fiets, in al zijn facetten: We willen ervoor zorgen dat mensen goed geïnformeerd zijn bij het kiezen van een fiets en bij het onderhouden ervan.
  3. Instanties en bedrijven de ruimte geven om hun informatie te delen: We moedigen zowel niet-commerciële als commerciële partijen aan om hun kennis en expertise over fietsen met ons te delen.
  4. De overheid betrekken bij het bevorderen van fietsbewustzijn: We willen de overheid ondersteunen bij het verstrekken van informatie en het verzamelen van gegevens over fietsend Nederland.

Markt

Wij geloven dat informatievoorziening naar de eindgebruiker, de fietser, gratis en toegankelijk moet zijn. Echter, om dit te realiseren en ons portaal te onderhouden, aan te vullen en uit te breiden, hebben we inkomsten nodig.

Daarom zal ons informatieportaal interessante advertentieruimte bieden voor fietsleveranciers, fietsproducenten en webshops die zich richten op de fietsindustrie. Ook instanties zoals de ANWB, de Fietsersbond en de wielersportbond NTFU kunnen op onze manier een breder publiek bereiken.

Wij nodigen iedereen uit om met ons in contact te treden. Heeft u suggesties, klachten of vragen voor ons? Stuur dan een e-mail naar info@defietssite.nl.

Wij zijn ook geïnteresseerd in het verzamelen van verhalen over hoe bedrijven, fietsers, doe het zelvers, profs enz, maar ook over het maken van jasbeschermers of andere fietsgerelateerde ondernemingen. Samen kunnen we De Fietssite.nl tot een waardevolle bron van informatie maken voor fietsers in Nederland en daarbuiten.

Laten we samen Nederland op de fiets zetten en de wereld inspireren!