Brandeveenroute

(0)

Diever,
drenthe,
Nederland
Brandeveenroute

Knooppunten

51
76
93
82
88
86
84
99
02
51
52
74
03
77
75
37
59
80
51

Brandeveenroute

Laat je betoveren door de schitterende vennen van het Brandeveen, gelegen in het prachtige Ooster- en Westerzand natuurgebied. Deze adembenemende Brandeveenroute voert je door het idyllische brinkdorp Dwingeloo, herkenbaar aan zijn karakteristieke uivormige torenspits. Terwijl je onderweg bent, zul je versteld staan van de ruige en ongerepte schoonheid van het Ooster- en Westerzand, dat je verkent via een goed onderhouden fietspad.

Zodra je ten zuiden van Dwingeloo komt, zullen onverharde paden je leiden door pittoreske boerenlandschappen. Omgeven door schilderachtige houtwallen. Hier kun je genieten van het rustige plattelandsleven en de serene schoonheid van de natuur die je omringt.

Terwijl je verder fietst, zullen de weelderige bossen van de nationale parken Drents-Friese Wold en Dwingelderveld je omarmen. Deze uitgestrekte natuurgebieden bieden een oase van groen en rust. Ideaal om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. De gevarieerde landschappen en de overvloed aan flora en fauna maken deze gebieden tot ware natuurlijke schatten.

Onderduikershol.

Een bijzonder hoogtepunt van de Brandeveenroute bevindt zich bij knooppunt 59. Als je hier rechtdoor gaat, zul je aan de rechterkant van het pad een onderduikershol ontdekken. Dit historische artefact herinnert aan een tijdperk van verborgen verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en voegt een extra dimensie toe aan je fietstocht.

Kortom, de Brandeveenroute is veel meer dan alleen een fietspad. Het is een boeiende ontdekkingsreis door de natuurlijke schoonheid en de rijke geschiedenis van Drenthe. Of je nu een fervent fietser bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannende tocht door adembenemende landschappen. Deze route heeft voor iedereen iets te bieden. Dompel jezelf onder in de serene natuur. Laat je betoveren door de vennen en geniet van de historische vondsten die je onderweg zult tegenkomen. De Brandeveenroute belooft een onvergetelijke ervaring te zijn voor iedereen die op zoek is naar avontuur en ontspanning in de Drentse natuur.

Parkeren uw auto bij deze brandeveenroute.

Parkeer uw auto gemakkelijk bij Puur in Diever op de parkeerplaats gelegen aan Bosweg 2a, 7981 LE Diever. Na uw fietstocht biedt deze locatie niet alleen een handige parkeergelegenheid. Maar ook de mogelijkheid om te genieten van een smakelijke maaltijd of verfrissend drankje om de dorst te lessen. Houd echter rekening met de eventuele openingstijden, zodat u optimaal kunt genieten van deze culinaire stop tijdens uw ontdekkingsreis.

Reviews Brandeveenroute!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Brandeveenroute
Kasteel 2
7981 AN
Diever
drenthe
Nederland
GPS 52.8562922,
6.3206768
Brandeveenroute kaart

Route informatie: Brandeveenroute

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 39 km.
Duur van de route: ca. 2:00 uur.
Hoogste punt route: ca. 22 Meter.
Laatste update: 16 February 2024
Totale aantal weergeve: 1486

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute