Fietsroute de Zeevang

(0)

Oosthuizen,
groningen,
Nederland
fietsroute de Zeevang

Knooppunten

10
33
83
64
97
95
13
28
04
09
11
10

Fietsroute de Zeevang

Fietsroute de Zeevang, door de polder van Noord-Holland.

De fietsroute de Zeevang is in de Polder Zeevang, een Natura 2000-gebied in Laag-Holland. Dit is een uitstekend voorbeeld van hoe natuurbehoud en menselijk gebruik in evenwicht kunnen worden gebracht. De toekenning van de status van Natura 2000-gebied, onder de Europese Vogelrichtlijn. Benadrukt het belang van deze polder voor het behoud van verschillende vogelsoorten. In het winterseizoen wordt dit gebied een toevluchtsoord voor negen beschermde vogelsoorten. Waaronder verschillende soorten ganzen, de smient en de grutto. Die tussen het IJsselmeer en de graslanden van Polder Zeevang migreren.

Het beheerplan voor Polder Zeevang, opgesteld door de provincie, is een cruciaal instrument voor de bescherming van deze vogels. Het plan wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap. Waaronder landeigenaren, gebruikers, belangenorganisaties, gemeenten en waterschappen. Deze samenwerking waarborgt dat het beheer van de polder niet alleen rekening houdt met de bescherming van de natuur, maar ook met de belangen van de mensen die in en rond het gebied leven en werken.

Natura 2000

Natura 2000 is een initiatief dat niet alleen focust op natuurbehoud, maar ook op het duurzame gebruik en de beleving van de natuur. In Polder Zeevang wordt dit principe toegepast door de vaststelling van regels en richtlijnen die het mogelijk maken om de natuur te beschermen, terwijl het gebied toch toegankelijk blijft voor landbouw, recreatie en andere activiteiten. Het beheerplan maakt duidelijk welke activiteiten zonder meer zijn toegestaan, welke onder bepaalde voorwaarden kunnen plaatsvinden en voor welke activiteiten een vergunning vereist is.

De Polder Zeevang is daarmee een prachtig voorbeeld van hoe moderne natuurbehoudspraktijken kunnen samengaan met traditionele landbouw en recreatie. Het gebied biedt een unieke kans voor bezoekers om te genieten van de rijke vogelpopulatie en het idyllische landschap, terwijl de lokale gemeenschap actief betrokken blijft bij het beheer en behoud van hun leefomgeving.

Deze benadering illustreert hoe essentieel het is om een evenwicht te vinden tussen het beschermen van biodiversiteit en het ondersteunen van de lokale gemeenschappen en hun economieën. Polder Zeevang is niet alleen een belangrijk natuurgebied voor vogels, maar ook een levendig voorbeeld van duurzame ontwikkeling en gemeenschappelijk beheer van natuurlijke hulpbronnen.

Reviews Fietsroute de Zeevang!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute de Zeevang
Raadhuisstraat 2A
1474 HE
Oosthuizen
groningen
Nederland
GPS 52.5746221,
4.9974745
fietsroute de Zeevang kaart

Route informatie: Fietsroute de Zeevang

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 33 km.
Duur van de route: ca. 2:15 uur.
Hoogste punt route: ca. 3 Meter.
Laatste update: 6 February 2024
Totale aantal weergeve: 39

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute