Fietssnelweg geopend in Duitsland.

fietssnelweg_duidsland-800x455In Duitsland is de eerste 5 kilometer geopend van een fietssnelweg dat uiteindelijk 100 kilometer moet gaan tellen.
Deze ‘fietssnelweg’ verbindt 10 steden in het Ruhrgebied zoals Duisburg, Bochum en Hamm. Ook zitten er 4 universiteiten in de regio en wonen er bijna 2 miljoen mensen.

Het grote traject, geïnspireerd op de enorme kilometers aan fietspaden in Nederland, moet ervoor zorgen dat er 50.000 auto’s minder op de weg rijden.

Het pad gaat grotendeels langs oude sporen in het gebied en is zo aangelegd dat inwoners het pad kunnen gebruiken voor de reis van en naar werk. Door de opkomst van elektrische fietsen, waarmee heuvelachtig terrein wat makkelijker te befietsen is, zijn steeds meer Duitse op de tweewieler te vinden.

Ook in andere delen van Duitsland worden grotere trajecten met fietspaden aangelegd. Van Frankfurt naar Darmstadt komt een pad van 30 kilometer. In München wordt een route van 15 kilometer ontworpen en Nuremberg overweegt fietspaden om de zuidelijke stad met andere steden te verbinden.