Jochie wil vader redden, stapt ’s nachts op de fiets.

kind_op_fiets-800x455In Frankrijk heeft een dapper, 5-jarig jochie s’nachts weer en wind getrotseerd op zijn fiets, omdat hij hulp wilde halen voor zijn vader die op dat moment een hartinfarct had gekregen.

Met zijn pyjama nog aan is Kevin op zijn fiets gesprongen. Het was zijn eerste reflex nadat de kleuter doorhad dat er iets niet goed was met zijn vader. Vanuit Saint-Pierre-la-Cour begon hij aan zijn onderneming, de moeder van het jochie zou een eind verderop aan het werk zijn geweest, weet BBC News

Vreemd tafereel

Maar op die bestemming kwam het ventje niet aan, want na drie kilometer gefietst te hebben, ontdekte een boer hem die het maar een vreemd tafereel vond. „Ik vroeg me af wat een kleine jongen op dat tijdstip buiten op een fiets deed. Het regende en waaide, het was gewoon slecht weer”, vertelt de boer die besloot te stoppen voor de jongen en hem te helpen.

Al snel werd de politie gebeld en de hulpdiensten werden naar het huis van Kevin’s vader gestuurd. Via het ventje wisten ze informatie te ontfutselen over de plek waar ze moesten zijn. De boer prijst Kevin inmiddels om zijn dapperheid. „Zijn enige reflex was op zijn fiets stappen en zijn moeder halen, het is een dappere jongen”, aldus de man.

In leven

Kevin’s vader bleek gelukkig nog in leven te zijn toen de hulpdiensten arriveerden, de jongen vertelde hen in eerste instantie namelijk dat zijn vader dood was. De man werd meteen naar het ziekenhuis gebracht en maakt het inmiddels goed.