Fietsroute Baflo-Pieterburen

(0)

Baflo,
groningen,
Nederland
Fietsroute Baflo Pieterburen

Knooppunten

30
44
43
31
32
33
35
22
37
11
12
19
18
17
52
20
21
28
27
98
97
29
30

Fietsroute Baflo-Pieterburen

De fietsroute Baflo-Pieterburen is een betoverende tocht die je meeneemt door het pittoreske landschap van Groningen. Deze route, bekend om zijn natuurlijke schoonheid en culturele bezienswaardigheden, begint in het charmante dorpje Baflo. Hier kun je genieten van de serene omgeving en de fraai aangelegde tuinen die het dorp sieren.

Een van de eerste opvallende bezienswaardigheden aan het begin van de route is de voormalige burgemeestersvilla van Rasquert. Deze villa, omgeven door parkachtige tuinen, biedt een prachtige glimp van de lokale geschiedenis en architectuur. Het is een perfecte plek om even te pauzeren en de rustige ambiance van de omgeving op te nemen.

Naarmate je verder fietst richting Pieterburen. Verandert het landschap in een schilderachtige mix van landelijke wegen en weidse velden. Pieterburen zelf is een hoogtepunt van de route. Dit dorp is vooral bekend om de Zeehondencrèche van Lenie ’t Hart, een must-see voor dierenliefhebbers. Hier kun je meer te weten komen over de inspanningen om zeehonden te redden en te rehabiliteren, en misschien zelfs een glimp opvangen van deze schattige zeezoogdieren.

Het Koffie en Winkelmuseum bij De Eettuin

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in cultuur en geschiedenis, biedt het Koffie en Winkelmuseum bij De Eettuin een fascinerende ervaring. Dit museum herbergt een uitgebreide collectie van koffie- en grutterswaar, poppen, oude blikken, en keukengerei van vroeger. Het is een nostalgische duik in het verleden en een unieke kans om meer te leren over de lokale geschiedenis en cultuur.

De fietsroute Baflo-Pieterburen is meer dan alleen een fietstocht; het is een reis door de tijd en natuur. Met elke trap ontdek je een nieuw stukje van de Groningse charme, waardoor het een ideale route is voor zowel natuurliefhebbers als geschiedenisenthousiastelingen. De combinatie van natuurlijke schoonheid, historische bezienswaardigheden en de kans om lokale flora en fauna te ontdekken, maakt deze route tot een onvergetelijke ervaring.

Reviews Fietsroute Baflo-Pieterburen!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Baflo-Pieterburen
Willem de Zwijgerstraat 30
9953 PN
Baflo
groningen
Nederland
GPS 53.3639659,
6.5168634
Fietsroute Baflo Pieterburen kaart

Route informatie: Fietsroute Baflo-Pieterburen

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 44 km.
Duur van de route: ca. 2:15 uur.
Hoogste punt route: ca. 4 Meter.
Laatste update: 19 February 2024
Totale aantal weergeve: 1639

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute