Fietsroute Best Sint-Oedenrode.

(0)

Best,
noord-brabant,
Nederland
Fietsroute Best Sint-oedenrode

Knooppunten

19
36
35
34
33
22
64
32
68
31
36
52
51
30
41
17
11
12
13
29
14
73
70
19

Fietsroute Best Sint-Oedenrode.

De fietsroute Best Sint-Oedenrode en terug is een betoverende belevenis die fietsers meeneemt op een reis door het authentieke Brabantse platteland. De fietsroute Best Sint-Oedenrode is uitzonderlijk door zijn schilderachtige langgevelboerderijen en het kenmerkende coulisselandschap, gedomineerd door de iconische Brabantse populieren. De route staat symbool voor de rustieke charme van Brabant en biedt een idyllische achtergrond voor zowel de recreatieve als de enthousiaste fietser.

De Start van de Tocht: Van Best naar het Hart van Brabant

Beginnend in Best, neemt deze route u mee door het kenmerkende Brabantse landschap. De weg naar Sint-Oedenrode is bezaaid met uitgestrekte landbouwgronden waar de echo’s van traditionele landbouwmethoden nog steeds zichtbaar zijn. Dit vredige landschap biedt een rustgevende ambiance, perfect voor een ontspannen tocht op de fiets.

Het Dommeldal: Natuurlijke Pracht en Traditionele Landbouw

Na het bereiken van Sint-Oedenrode onthult zich het adembenemende Dommeldal. Dit gebied is een toonbeeld van natuurbehoud en presenteert de ongerepte schoonheid van Brabant in haar meest pure vorm. Fietsend langs de beemden, de traditionele laaggelegen hooilanden, krijgt u een authentiek beeld van de historische landbouwpraktijken. De hoger gelegen bolle akkers, beplant met gewassen als mais en graan, bieden een fraai contrast en benadrukken de diversiteit van het Brabantse landschap.

Sonse Heide: Een Terugkeer naar het Woeste Landschap

Een bijzonder hoogtepunt is het traject tussen knooppunt 30 en 17, waar de route door de Sonse Heide slingert. Dit gebied is een relikwie van het oorspronkelijke ‘woeste’ landschap dat voor de grootschalige ontginningen bestond. De ongerepte natuurlijke schoonheid van dit gebied biedt een unieke ervaring voor elke natuurliefhebber.

De Nieuwe Heide: Harmonie tussen Mens en Natuur

Na de Sonse Heide fietst u door de ontginningsbossen van De Nieuwe Heide. Dit gebied illustreert de menselijke invloed op het landschap. De bossen, aangeplant na de ontginning van het originele heidelandschap, zijn nu een essentieel onderdeel van de lokale ecologie en bieden een toevluchtsoord voor diverse flora en fauna.

Praktische Informatie: Het Startpunt van uw Fietsavontuur

Voor de aanvang van deze route kunt u parkeren bij de A2, afrit 27, op de carpoolplaats. Via een viaduct over de snelweg bereikt u knooppunt 19, het startpunt van deze fascinerende tocht. Deze route is een uitgelezen kans om de natuurlijke en culturele rijkdom van Brabant te ontdekken, een reis door een landschap dat bol staat van geschiedenis, natuurlijke pracht en de authentieke charme van het Brabantse platteland.

Reviews Fietsroute Best Sint-Oedenrode.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Best Sint-Oedenrode.
Wilg 1
5682 PE
Best
noord-brabant
Nederland
GPS 51.521265,
5.393867
Fietsroute Best Sint-oedenrode kaart

Route informatie: Fietsroute Best Sint-Oedenrode.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 49 km.
Duur van de route: ca. 3:30 uur.
Hoogste punt route: ca. 23 Meter.
Laatste update: 20 January 2024
Totale aantal weergeve: 29

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute