zondag 14 april 2024

Fietsroute de Groote en Kleine Beerze.

(0)

Oost West en middelbeers,
noord-holland,
Nederland
Fietsroute de Groote en Kleine Beerze

Knooppunten

25
26
27
28
69
98
99
47
48
01
42
05
61
02
03
23
20
24
83
81
25

Fietsroute de Groote en Kleine Beerze.

Fietsroute de Groote en Kleine Beerze, langs beken uit de ijstijd.

De Fietsroute de Groote en Kleine Beerze. De beken de Hilver, de Reusel en de Groote en Kleine Beerze vormen de ruggengraat van een bijzonder natuurgebied in Brabant, dat na de laatste ijstijd is ontstaan. Deze beken doorsnijden de droge Brabantse zandgronden. Een landschap dat van oudsher wordt gekenmerkt door akkerbouw. Het contrast tussen de droge zandgronden en de vochtige, lager gelegen beekdalen. Die traditioneel als weilanden worden gebruikt, maakt dit gebied bijzonder aantrekkelijk voor fietsers en natuurliefhebbers.

De Fietsroute de Groote en Kleine Beerze door dit gebied neemt je mee langs een verscheidenheid aan landschappen. Vanaf het zandplateau waarop Middelbeers ligt, daal je af naar het dal van de Groote Beerze. Dit gebied biedt een serene ervaring, waarbij je de natuurlijke schoonheid van de beekdalen kunt waarderen. De route voert verder door de Neterselse Heide, een gebied dat grotendeels bebost is. Deze bossen bieden een heerlijke verkoeling en een rustige omgeving, ideaal voor een fietstocht op een zomerse dag.

Een ander hoogtepunt van de route zijn de hoge akkers tussen Esbeek en Hilvarenbeek. Vanaf deze akkers heb je een prachtig uitzicht op de bosrand van de Rovertse Heide. Een panorama dat de diversiteit en schoonheid van het Brabantse landschap weerspiegelt.

Beek de Reusel

De route brengt je ook langs de beek de Reusel bij Diessen, waar je kunt genieten van nog meer natuurschoon. De oevers van de Reusel zijn rijk aan flora en fauna, en het gebied rond de beek is een oase van rust en natuurlijke pracht.

Deze fietsroute is niet alleen een gelegenheid om te genieten van de natuur, maar biedt ook inzicht in de landbouwhistorie van Brabant. De afwisseling tussen akkers, bossen, heidevelden en beekdalen toont hoe de mens door de eeuwen heen het landschap heeft vormgegeven en gebruikt voor landbouw en veeteelt. Tegelijkertijd is er een groeiende waardering voor het behoud en herstel van de natuurlijke ecosystemen langs de beken.

Fietsend door dit gebied ervaar je een harmonieuze balans tussen natuur en cultuur, een kenmerkend aspect van het Brabantse landschap. De route biedt een kans om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en je onder te dompelen in de rust en schoonheid van het platteland. Het is een ideale tocht voor iedereen die houdt van fietsen, natuur en de rijke geschiedenis van het Nederlandse landschap.

Reviews Fietsroute de Groote en Kleine Beerze.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute de Groote en Kleine Beerze.
Westelbeesedijk 2
5091 SM
Oost West en middelbeers
noord-holland
Nederland
GPS 51.4636169,
5.2443081
Fietsroute de Groote en Kleine Beerze kaart

Route informatie: Fietsroute de Groote en Kleine Beerze.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 37 km.
Duur van de route: ca. 2:30 uur.
Hoogste punt route: ca. 29 Meter.
Laatste update: 4 February 2024
Totale aantal weergeve: 13

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute