Fietsroute Gaasterland.

(0)

Lemmer,
friesland,
Nederland
Fietsroute Gaasterland

Knooppunten

51
47
52
53
42
41
54
36
35
34
23
95
94
11
10
08
07
06
15
16
22
20
21
27
26
25
45
46
51

Fietsroute Gaasterland.

Ontdek de Verborgen Parels van Friesland met de Fietsroute Gaasterland. Fiets door het betoverende landschap van Gaasterland. Een uniek stukje Friesland dat zich onderscheidt door zijn glooiende terrein en rijke bossen. Deze fietsroute biedt een unieke kijk op het zuidwesten van Friesland. Ook wel de Zuidwesthoek genoemd, en belooft een avontuur vol natuurlijke schoonheid en ontspanning.

Gaasterland: Waar Natuur Geschiedenis Ontmoet

Verwonder je over het landschap van Gaasterlan. Gevormd in de voorlaatste IJstijd toen oprukkende gletsjers het land opstuwden en een laag keileem achterlieten. De ‘gaasten’, of hoogtes, samen met de klifkusten gevormd door de Zuiderzee, maken dit gebied tot een geologisch wonder binnen de vlakke provincie Friesland.

Langs Weilanden, Meren en Bossen

De route voert je langs idyllische weilanden, uitgestrekte Friese meren en door dichte bossen, waar elke bocht in de weg nieuwe verrassingen en adembenemende uitzichten biedt. Deze fietstocht is een perfecte manier om de diversiteit van het Friese landschap te ervaren en de unieke charme van Gaasterland te ontdekken.

Klifkusten en Historische Verhalen

Een bijzonder aspect van Gaasterland zijn de klifkusten, een zeldzaam fenomeen in Nederland, die getuigen van de eeuwenlange strijd tegen de natuurkrachten van de Zuiderzee. Deze kliffen bieden niet alleen prachtige panorama’s maar vertellen ook het verhaal van een land dat voortdurend in beweging is.

Fietsen door de Zuidwesthoek

Naast de natuurlijke schoonheid staat de route ook in het teken van de Friese meren, een trots van de regio en een paradijs voor watersportliefhebbers. Fiets langs de waterkant, geniet van de rust en de ruimte, en ervaar de vrijheid die dit landschap biedt.

Start Je Avontuur in Lemmer

Begin je fietstocht aan de buitenrand van Lemmer, waar je vrij en gratis kunt parkeren. Lemmer zelf biedt een sfeervolle start of afsluiting van je reis, met zijn gezellige haven en uitnodigende terrasjes.

Deze beschrijving van de Fietsroute Gaasterland nodigt uit tot het ontdekken van een minder bekend maar ongelooflijk fascinerend deel van Friesland. Of je nu een fervent fietser bent, een natuurliefhebber of iemand die geïnteresseerd is in de geologische geschiedenis van Nederland, deze route biedt voor elk wat wils. Stap op de fiets en laat je betoveren door de unieke schoonheid van Gaasterland.

Reviews Fietsroute Gaasterland.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Gaasterland.
Burgemeester Krijgerplein 1-7
8531 EA
Lemmer
friesland
Nederland
GPS 52.8441509,
5.7111652
Fietsroute Gaasterland kaart

Route informatie: Fietsroute Gaasterland.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 69 km.
Duur van de route: ca. 4:43 uur.
Hoogste punt route: ca. 11 Meter.
Laatste update: 13 February 2024
Totale aantal weergeve: 1915

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute