Fietsroute houtwallen.

(0)

Maasbracht,
limburg,
Nederland
Fietsroute houtwallen

Knooppunten

40
37
11
08
31
09
06
04
03
01
39
10
40

Fietsroute houtwallen.

Fietsroute houtwallen.

De Fietsroute Houtwallen biedt een prachtige tocht door het veelzijdige Maasdal, gelegen tussen Maasbracht en Echt. Deze route laat de fietser kennismaken met de karakteristieke landschapselementen van het middengebied van de Maas, waaronder de beekdalen en de voor deze regio zo kenmerkende houtwallen. Houtwallen, ook bekend als houtsingels of boomwallen, vormen een natuurlijke erfafscheiding tussen weilanden of percelen en dragen bij aan de biodiversiteit en het landschappelijk schoon van het gebied.

Vanuit Maasbracht voert de route langs opmerkelijke punten zoals de Clauscentrale, een belangrijk oriëntatiepunt en een toonbeeld van industriële activiteit langs de Maas. Voorbij de N271 openbaart zich een meer landelijk en historisch landschap met de landgoederen Roozendaal en Schrevenhof. Deze gebieden, met hun mix van grasland, bos en stuifzand, bieden een afwisselend decor voor fietsers en nodigen uit tot verkenning van de natuurlijke en historische rijkdommen van het Maasdal.

Het Grenspark Maas-Swalm-Nette

Het Grenspark Maas-Swalm-Nette, dat de route ook aandoet, is een bijzonder natuurgebied dat zich uitstrekt over Nederland en Duitsland. Met zijn open velden, bossen, oude Maasarmen, beekdalen en houtwallen, vormt het een belangrijk leefgebied voor vele planten- en diersoorten. Het park biedt een prachtige gelegenheid om de unieke ecologie van de Maasvallei te ervaren.

Na de passage van de A2 volgt de fietsroute de Maasdijk langs Ohé en Laak, een traject dat een schitterend uitzicht biedt op het Eiland in de Maas. Deze sectie van de route benadrukt de dynamische relatie tussen de Maas en het omliggende landschap, waar water een centrale rol speelt in de vorming van het gebied.

Het laatste deel van de route, na Stevensweert, leidt terug naar Maasbracht en sluit de cirkel van deze ontdekkingstocht door het Maasdal. Deze fietstocht is niet alleen een fysieke belevenis, maar ook een reis door de tijd en een kennismaking met de diverse aspecten van het Limburgse landschap. De Fietsroute Houtwallen is een ideale manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid, culturele erfgoed en rust die het Maasdal te bieden heeft.

Reviews Fietsroute houtwallen.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute houtwallen.
Lijnpad 7
6051 DW
Maasbracht
limburg
Nederland
GPS 51.1562251,
5.8939328
Fietsroute Houtwallen kaart

Route informatie: Fietsroute houtwallen.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 37 km.
Duur van de route: ca. 3:12 uur.
Hoogste punt route: ca. 35 Meter.
Laatste update: 19 February 2024
Totale aantal weergeve: 1559

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute