Fietsroute Schokland 2

(0)

Emmeloord,
flevoland,
Nederland
Fietsroute Schokland 2

Knooppunten

27
65
13
20
87
37
75
47
61
21
87
20
13
65
27

Fietsroute Schokland 2

 

Verken de Verborgen Schatten van Schokland: Een Unieke Fietservaring. Ontdek de diepe geschiedenis en de verborgen schoonheden van het voormalige eiland Schokland met onze Fietsroute Schokland 2. Dit UNESCO Werelderfgoed, gelegen in de Noordoostpolder van de provincie Flevoland, biedt een unieke kijk op de strijd tussen mens en natuur. Met een rijke archeologische geschiedenis en een landschap dat verhalen vertelt van eeuwenoude bewoning, is Schokland een must-visit voor elke fietser.

Van Emmeloord naar het Hart van Schokland

De Fietsroute Schokland 2 start in Emmeloord en voert je direct naar het hart van Schokland. Terwijl je peddelt over de polderwegen, omgeven door het uitgestrekte landschap, voel je de rijke geschiedenis van dit gebied. Schokland, een symbool van de Nederlandse strijd tegen het water, werd in 1859 ontruimd maar blijft een belangrijk cultureel monument.

Een Schat aan Bodemschatten en Verhalen

Aan de rand van Schokland verwelkomt De Gesteentetuin je met open armen. Bezoek het Bezoekerscentrum van Het Flevo-landschap om meer te leren over het ontstaan van stenen en de impact van de IJstijd. Deze educatieve stop biedt inzichten in de geologische geschiedenis die de basis vormt van het landschap om je heen.

Stap Terug in de Tijd bij het Museum Schokland

Het hart van de route is het Museum Schokland, gelegen op de Middelbuurt. Dit museum, compleet met de historische kerk uit 1834, vertelt het verhaal van de mensen die eeuwenlang op Schokland woonden. Ontdek de cultuur, de gebruiken en de ongelooflijke geschiedenis van dit bijzondere eiland.

Met slechts 23 km is de Fietsroute Schokland 2 misschien kort, maar de rijkdom aan bezienswaardigheden en informatie maakt het een avontuur waar je gerust een hele middag voor kunt uittrekken. Deze route is niet alleen een fietstocht; het is een reis door de tijd, die de onverzettelijkheid van de mens tegenover de natuurlijke elementen belicht. Schokland is een verhaal van overleven, een plek waar geschiedenis en natuur hand in hand gaan. Stap op de fiets en laat je meevoeren door de tijd op dit unieke stukje Nederlandse grond.

Op ons Youtube kanaal staat een film van deze fietsroute.

Reviews Fietsroute Schokland 2!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Schokland 2
Nagelerstraat 3
8301 XE
Emmeloord
flevoland
Nederland
GPS 52.7093462,
5.7542235
Fietsroute Schokland 2 kaart

Route informatie: Fietsroute Schokland 2

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 23 km.
Duur van de route: ca. 1:37 uur.
Hoogste punt route: ca. 1 Meter.
Laatste update: 28 February 2024
Totale aantal weergeve: 1619

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute