Holtveenroute.

(0)

Spier,
drenthe,
Nederland
Holtveenroute

Knooppunten

44
46
96
95
98
83
57
56
55
82
53
54
59
58
32
43
44

Holtveenroute.

Verken de Natuurlijke Wonderen van de Holtveenroute. Een Reis door het Hart van Nationaal Park Dwingelderveld. De Holtveenroute nodigt uit tot een ontdekkingsreis door het Nationaal Park Dwingelderveld. Een uniek natuurgebied dat een diversiteit aan landschappen biedt. Van dichte bossen en uitgestrekte heidevelden tot stuifzanden, waterrijke gebieden en veengebieden. Deze route biedt niet alleen een prachtig zicht op de natuurlijke schoonheid van Drenthe. Maar ook een fysieke uitdaging met haar stijgingen en dalingen die de locatie van oorspronkelijke stuifduinen onthullen.

De Radiotelescoop: Een Historisch Icoon

Een markant punt langs de route is de radiotelescoop aan de rand van het heideveld. Bij de ingebruikname in 1956 was dit de grootste telescoop ter wereld. Een monument van wetenschappelijke vooruitgang dat de tijd heeft doorstaan. Dit indrukwekkende bouwwerk biedt niet alleen een blik op het verleden van astronoomische ontdekkingen, maar ook een unieke fotomoment tegen de achtergrond van het natuurlijke landschap.

Levend Erfgoed: Schaapskuddes op de Heide

De route biedt de kans om de twee schaapskuddes te zien die een cruciale rol spelen in het behoud van het heideveld. Deze kuddes voorkomen dat de heide dichtgroeit en bieden een pittoresk tafereel dat bezoekers verbindt met eeuwenoude tradities van landschapsbeheer.

Historische Diepgang in Ruinen

Een bezoek aan Ruinen verrijkt uw tocht met een duik in de middeleeuwse geschiedenis. De kerk in Ruinen, oorspronkelijk de abdijkerk van het benedictijnenklooster, staat als een monument van de diepe historische wortels van de regio. Deze kerk biedt niet alleen een spirituele ervaring maar ook een architectonische bewondering.

Vogels Spotten bij het Holtveen

Voor natuurliefhebbers biedt de vogelkijkwand bij het Holtveen een niet te missen kans om de rijke vogelpopulatie van het gebied te observeren. Deze natte, smalle strook veen is een thuis voor diverse vogelsoorten en biedt een serene plek om de rust en schoonheid van de natuur op u in te laten werken.

Tips voor Onderweg

  • Neem de tijd om de diversiteit van het landschap echt te waarderen; elke kilometer biedt nieuwe verrassingen.
  • Pak een verrekijker in voor de ultieme vogelspotervaring bij het Holtveen.
  • Bezoek het informatiecentrum van het Nationaal Park Dwingelderveld voor meer inzicht in de flora en fauna van het gebied.
  • Respecteer de natuur: blijf op de paden en laat geen afval achter.

De Holtveenroute is meer dan een fietsroute; het is een avontuur dat u meeneemt op een reis door tijd, natuur en cultuur. Of u nu komt voor de fysieke uitdaging, de historische ontdekkingen of de pure schoonheid van het landschap, deze route door het Nationaal Park Dwingelderveld belooft een onvergetelijke ervaring. Stap op de fiets en laat de wonderen van de Holtveenroute uw hart veroveren.

Begin uw Ontdekkingstocht door Dwingelderveld vanaf het Oriëntatiecentrum

Parkeer uw auto gemakkelijk bij het Oriëntatiecentrum Dwingelderveld, het startpunt van een onvergetelijke fietsexpeditie door een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Achter het informatiegebouw, direct aan het fietspad, vindt u de knooppuntenborden die de weg wijzen naar avontuur. Deze borden markeren de start van een reis vol natuurlijke schoonheid en serene landschappen. Neem een moment om het informatiecentrum te bezoeken voor waardevolle inzichten over de route en het gebied, en stap dan op de fiets voor een tocht die zowel verrijkend als verfrissend zal zijn. Laat de dagelijkse drukte achter u en dompel uzelf onder in de rust van Dwingelderveld.

Reviews Holtveenroute.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Holtveenroute.
Oude Postweg 12
9417 TG
Spier
drenthe
Nederland
GPS 52.818592,
6.4587318
Holtveenroute kaart

Route informatie: Holtveenroute.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 36 km.
Duur van de route: ca. 2:16 uur.
Hoogste punt route: ca. 20 Meter.
Laatste update: 3 March 2024
Totale aantal weergeve: 2412

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute