Fietsroute Almeerderhout

(0)

Almere,
flevoland,
Nederland
Fietsroute Almeerderhout

Knooppunten

48
73
96
95
94
14
93
45
90
91
11
12
92
80
79
32
78
42
82
81
84
85
88
86
87
37
61
48

Fietsroute Almeerderhout

De Fietsroute Almeerderhout is een verborgen parel in Flevoland, een provincie in Nederland bekend om zijn unieke landschap, gecreëerd op land dat ooit zeebodem was.
Deze route biedt een bijzondere ervaring door een sprookjesachtig bos, waarin de natuur op een nieuwe manier tot bloei komt.

Het Almeerderhout, hoewel nog maar een jong bos, onderscheidt zich door zijn volwassen karakter. Dit wordt mogelijk gemaakt door de rijke kleigrond, die ervoor zorgt dat de bomen hier sneller en hoger groeien dan op de zandgronden van de Veluwe. Hierdoor hebben zelfs bomen die pas twintig jaar oud zijn, de uitstraling van bomen die al een eeuw bestaan, wat bijdraagt aan een unieke oerwoudervaring in dit polderbos.

De fietsroute Almeerderhout neemt fietsers mee

De fietsroute Almeerderhout neemt fietsers mee langs majestueuze woudreuzen en een weelderige ondergroei. Het bos is ook de thuisbasis van diverse wilde dieren, waaronder reeën, die zich hier graag verschuilen. Daarnaast bieden padden en kikkers dagelijks een natuurlijk kwaakconcert, wat de fietstocht nog aangenamer maakt.

Een ideale startplaats voor deze route is de carpoolplaats bij Afslag Almere Buiten-West aan de Eksterweg. Vanaf hier is het slechts een kort stukje fietsen naar de Kievitsweg, waar de route daadwerkelijk begint. De route is toegankelijk en geschikt voor fietsers van alle leeftijden en niveaus. Het biedt een perfecte gelegenheid om de unieke natuur van Flevoland te ervaren en te genieten van de rust en schoonheid van dit jonge, maar indrukwekkende bos.

Fietsen door het Almeerderhout

Fietsen door het Almeerderhout is een ervaring die de bezoeker verbindt met de natuur en tegelijkertijd een blik werpt op de interessante geschiedenis van Flevoland als een gebied dat is herwonnen op de zee. Het is een tocht die zowel ontspannend als educatief is, ideaal voor iedereen die het nieuwe land zelf wil ontdekken.

 

Let op:
Ga vanaf de parkeerplaats bij de Lidl gelijk het fietspad op. Einde van het fietspad gaat u gelijk linksaf. Het kruispunt dat u dan nadert begint uw fietsroute. Veel fietsplezier!

Reviews Fietsroute Almeerderhout!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Almeerderhout
Daniël Goedkoopstraat 21
1349 GJ
Almere
flevoland
Nederland
GPS 52.3758758,
5.2926258
Fietsroute Almeerderhout

Route informatie: Fietsroute Almeerderhout

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 43 km.
Duur van de route: ca. 2:15 uur.
Hoogste punt route: ca. 8 Meter.
Laatste update: 16 February 2024
Totale aantal weergeve: 1400

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute