Fietsroute Bankenbos & Bruustingerplas.

(0)

Bovensmilde,
drenthe,
Nederland
Fietsroute Bankenbos & Bruustingerplas

Knooppunten

14
27
98
66
75
77
58
56
91
76
60
62
64
63
23
61
97
14

Fietsroute Bankenbos & Bruustingerplas.

De Fietsroute Bankenbos & Bruustingerplas is een schitterende tocht die de natuurschoon van zowel Friesland als Drenthe verkent. Vanaf uw startpunt, een plek waar de rust van de natuur al voelbaar is, fietst u het Kolonieveld in. Dit gebied, met zijn diverse flora en fauna, vormt een prachtige introductie tot wat u verder op de route te wachten staat.

In het Bankenbos, het hart van de route, wordt u omringd door majestueuze naaldbomen. Het is een ideale plek voor natuurliefhebbers en vogelspotters, vooral bij de Bruustingerplas waar vele bijzondere vogelsoorten te zien zijn. Het rustige kabbelende water van de plas biedt een perfecte achtergrond voor een moment van contemplatie.

Na het verlaten van het Bankenbos, fietst u noordwaarts Friesland in. Dit deel van de route kenmerkt zich door uitgestrekte Hollandse landschappen, met open velden en verre horizonnen. De heidegebieden die u tegenkomt bieden een kleurrijk schouwspel, vooral tijdens de bloeiperiode.

Het dorp Fochteloo

Het dorp Fochteloo, dat u vervolgens aandoet, is een charmante tussenstop. Hier kunt u even ontspannen en genieten van de lokale gastvrijheid. Misschien een goede gelegenheid om een typisch Fries lekkernij te proeven.

De Fietsroute Bankenbos & Bruustingerplas leidt u verder naar de Compagnonsbossen, een gebied rijk aan historie en natuur. Nabij knooppunt 66 vindt u een uitkijktoren. Het beklimmen van deze toren wordt beloond met een adembenemend uitzicht over het omliggende landschap. Vanaf deze hoogte kunt u de diversiteit en schoonheid van het gebied in volle glorie aanschouwen.

Na de Compagnonsbossen slingert de route verder door pittoreske landschappen en langs idyllische plekjes, waarbij elke bocht in de weg nieuwe verrassingen onthult. Deze fietsroute is meer dan alleen een fysieke tocht; het is een reis door de serene schoonheid van de natuur, een kans om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van de vredige harmonie van de natuur.

Reviews Fietsroute Bankenbos & Bruustingerplas.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Bankenbos & Bruustingerplas.
Meester Wijerstraat 2
9421 PS
Bovensmilde
drenthe
Nederland
GPS 52.9760577,
6.4780661
Fietsroute Bankenbos & Bruustingerplas kaart

Route informatie: Fietsroute Bankenbos & Bruustingerplas.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 46 km.
Duur van de route: ca. 2:30 uur.
Hoogste punt route: ca. 15 Meter.
Laatste update: 19 February 2024
Totale aantal weergeve: 2226

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute