Fietsroute Balloërveld.

(0)

Loon,
drenthe,
Nederland
Fietsroute Balloërveld

Knooppunten

11
16
23
66
69
70
73
67
75
99
89
39
67
68
11

Fietsroute Balloërveld.

De fietsroute Balloërveld is een ware ontdekkingstocht door een landschap waar natuur en geschiedenis samenkomen. Gelegen in de prachtige provincie Drenthe, start deze unieke route in het pittoreske dorpje Balloo. Vanaf hier ontvouwt zich een avontuurlijke reis door de tijd en natuur. De uitgestrekte heidevelden, bekend als ‘de snelweg van de middeleeuwen’, zijn het levende bewijs van de rijke historie van dit gebied. De paden, diep uitgesleten in de heide, vertellen de verhalen van reizigers die hier eeuwen geleden liepen. Hun karrensporen richtend op de torenklok van het nabijgelegen Rolde.

De fietsroute Balloërveld voert niet alleen door historische landschappen maar biedt ook adembenemende natuurlijke schoonheid. De Zeegser Duinen, of het Siepelveen, zijn een hoogtepunt langs de route. Hier kun je je fiets even parkeren en genieten van een rustgevende picknick midden in de zandverstuivingen. Dit deel van de route is een oase van rust, waar de serene atmosfeer en het zachte ruisen van de wind door de bomen een perfecte gelegenheid bieden om even helemaal tot rust te komen.

De historische rijkdom van de route wordt verder benadrukt door de indrukwekkende hunebedden die je onderweg tegenkomt. Deze prehistorische grafmonumenten zijn een fascinerend aanzicht en bieden een unieke kans om stil te staan bij de lange en rijke geschiedenis van het landschap en zijn vroegere bewoners.

De fietsroute Balloërveld

De fietsroute Balloërveld is ontworpen om toegankelijk te zijn voor iedereen. Of je nu een ervaren fietser bent op zoek naar een nieuwe uitdaging, of iemand die graag de natuur op een rustige en ontspannen manier wil ervaren, deze route heeft voor elk wat wils. Voor degenen die een kortere route wensen, biedt de directe weg van knooppunt 73 naar knooppunt 75 een uitstekend alternatief. Hoewel deze route iets korter is, behoudt het de essentie van wat het Balloërveld zo speciaal maakt.

Voor fietsliefhebbers die op zoek zijn naar een route die zowel de geest als het lichaam verrijkt, is de fietsroute Balloërveld een must-do. De combinatie van natuurlijke schoonheid, historische diepgang en de rustgevende sfeer maakt deze route tot een onvergetelijke ervaring. Dus, stap op de fiets en laat je meevoeren door de schoonheid van het Balloërveld, een plek waar elke pedaalslag je dichter bij de ziel van dit unieke landschap brengt.

Reviews Fietsroute Balloërveld.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Balloërveld.
Lonerbroekweg 21
9409 TR
Loon
drenthe
Nederland
GPS 53.012608,
6.6090392
fietsroute-balloërveld-kaart

Route informatie: Fietsroute Balloërveld.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 32 km.
Duur van de route: ca. 1:30 uur.
Hoogste punt route: ca. 14 Meter.
Laatste update: 19 February 2024
Totale aantal weergeve: 4264

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute