Fietsroute Assen-Drouwenerveld.

(0)

Assen,
drenthe,
Nederland
Fietsroute Assen-Drouwenerveld

Knooppunten

09
23
66
69
70
73
71
65
55
61
86
83
87
51
54
58
22
33
08
09

Fietsroute Assen-Drouwenerveld.

De Fietsroute Assen-Drouwenerveld is een fascinerende fietstocht die het hart van Drenthe doorkruist, een regio rijk aan natuurlijke schoonheid en diepgewortelde geschiedenis. De route voert je door het Gasselterveld, Drouwenerveld en de boswachterij Grollo, stuk voor stuk gebieden die bekend staan om hun prachtige natuur en rustgevende omgeving.

Een van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden op deze route zijn de hunebedden D17 en D18 bij Rolde, gelegen achter de middeleeuwse Rolder Kerk. Deze prehistorische grafmonumenten zijn emblematisch voor de regio en bieden een uniek inzicht in het neolithische tijdperk van Nederland. Hunebed D17, hoewel enigszins rommelig met slechts één van de acht dekstenen die nog op zijn poten staat, heeft een indrukwekkende middelste deksteen van enorme omvang. De gefragmenteerde en deels afgegleden stenen vertellen een verhaal van tijd en erosie.

Hunebed D18 daarentegen, oogt netjes en compleet, geholpen door stalen pennen die twee van de zeven dekstenen op hun plaats houden. De volledigheid van de 14 zij- en 2 sluitstenen, samen met de twee bijna volledig onder het zand verborgen poortzijstenen, maken het een fascinerend historisch monument om te bezichtigen.

De Fietsroute Assen-Drouwenerveld

De Fietsroute Assen-Drouwenerveld is niet alleen een reis door de natuur, maar ook een diepe duik in het verleden. Terwijl je fietst door de afwisselende landschappen van bossen en velden, word je omringd door de serene schoonheid van Drenthe. Deze route biedt een perfecte balans tussen fysieke activiteit en culturele verrijking, waardoor het een ideale bestemming is voor zowel geschiedenisliefhebbers als natuurliefhebbers.

Of je nu geïnteresseerd bent in de prehistorische geschiedenis van Nederland, of simpelweg wilt genieten van de vredige en natuurlijke omgeving, deze fietstocht biedt een unieke en onvergetelijke ervaring. Met elk pedaalslag openbaart zich een nieuw aspect van Drenthe’s rijke erfgoed, waardoor de Assen-Drouwenerveldroute een must-visit is voor iedereen die de verborgen schatten van Nederland wil ontdekken

Reviews Fietsroute Assen-Drouwenerveld.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Assen-Drouwenerveld.
Bremstraat 271
9404 GD
Assen
drenthe
Nederland
GPS 52.986238,
6.584866
Fietsroute Assen-Drouwernerveld

Route informatie: Fietsroute Assen-Drouwenerveld.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 49 km.
Duur van de route: ca. 2:30 uur.
Hoogste punt route: ca. 26 Meter.
Laatste update: 19 February 2024
Totale aantal weergeve: 2307

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute