zondag 14 april 2024

Fietsroute Sleenerzand.

(0)

Westerbork,
drenthe,
Nederland
Fietsroute Sleenerzand

Knooppunten

90
97
78
66
59
77
75
92
63
85
99
91
90

Fietsroute Sleenerzand.

Ontdek de Fietsroute Sleenerzand: Een Historisch Natuuravontuur in Hartje Drenthe. Verken de Natuurlijke Pracht van Drenthe. Fietsliefhebbers en natuurenthousiastelingen, welkom op de Fietsroute Sleenerzand, een tocht door het veelzijdige landschap van het hart van Drenthe. Deze route trakteert u op een unieke mix van dichte bossen, historisch boerenland, en de rust van het water. Elke trap brengt u dichter bij de natuurlijke en culturele schatten van dit gebied.

Door het Oog van de Geschiedenis: Het Sleenerzand

Het Sleenerzand, een gebied rijk aan historie, nodigt u uit om terug te reizen in de tijd. Het ooit ondoordringbare oerwoud van het oosten van Drenthe vertelt het verhaal van zijn eerste bewoners, de Trechterbekercultuur. Hun nalatenschap, de indrukwekkende hunebedden, zijn stille getuigen van een rijk verleden. Het meest opmerkelijke hunebed, De Papeloze Kerk, met zijn monumentale deksteen van 25.000 kilo, is een must-see op deze route.

Natuurlijke Wonderen en Wilde Bewoners

De kern van het Sleenerzand, met zijn stille bossen, is het domein van talrijke vogelsoorten. Dit biodiversiteitshotspot biedt meer dan enkel vogelspotkansen. Het zuidelijke deel, een oud stuifzandgebied, herbergt grillig gevormde jeneverbessen, onverwachte heideveldjes en verborgen vennetjes. Deze natuurlijke taferelen vormen het perfecte decor voor uw fietstocht.

Galgenberg: Een Venster op het Verleden

Een bijzondere halte langs de route is de Galgenberg, een grafheuvel uit de bronstijd. Dit stille monument, omringd door een krans van palen, dient als een herinnering aan de hoofdman van het Sleenerzand. Zijn laatste rustplaats is een plek van bezinning en respect voor de geschiedenis die het landschap heeft gevormd.

Tips voor uw Fietsavontuur in het Sleenerzand

  • Begin uw tocht vroeg om de serene ochtendmist te ervaren.
  • Neem een verrekijker mee om de rijke vogelpopulatie te observeren.
  • Bezoek de historische bezienswaardigheden zoals De Papeloze Kerk en de Galgenberg voor een diepere verbinding met het verleden.
  • Laat geen sporen na en respecteer de natuurlijke habitat.
  • Lokale cafés en restaurants bieden heerlijke versnaperingen; een perfecte manier om de lokale gastvrijheid te ervaren.

De Fietsroute Sleenerzand is een uitnodiging om de diversiteit en schoonheid van Drenthe te ontdekken. Of u nu een fervent fietser bent of simpelweg geniet van de rust en stilte van de natuur, deze route biedt voor ieder wat wils. Stap op de fiets en laat de verborgen schatten van het Sleenerzand u verrassen!

Reviews Fietsroute Sleenerzand.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Sleenerzand.
Hoogeveenseweg 1
9431 AZ
Westerbork
drenthe
Nederland
GPS 52.8491476,
6.6134635
Fietsroute Sleenerzand kaart

Route informatie: Fietsroute Sleenerzand.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 36 km.
Duur van de route: ca. 2:32 uur.
Hoogste punt route: ca. 29 Meter.
Laatste update: 28 February 2024
Totale aantal weergeve: 3190

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute