Fietsroute Schoonebeek.

(0)

Schoonebeek,
drenthe,
Nederland
Fietsroute Schoonebeek

Knooppunten

01
03
86
87
88
33
61
62
32
59
58
87
04
05
23
02
24
45
11
34
01

Fietsroute Schoonebeek.

Ontdek de Natuurlijke Rijkdom van Schoonebeek. De Fietsroute Schoonebeek door Historie en Landschap. Verken het fascinerende landschap rond Schoonebeek. Een gebied dat door de eeuwen heen gevormd is door de winning van natuurlijke bronnen. De Fietsroute Schoonebeek neemt je mee door een regio waar het ‘bruine goud’ en het ‘zwarte goud’ een cruciale rol hebben gespeeld in zowel de economische ontwikkeling als de vorming van het landschap.

Het Bruine en Zwarte Goud van Schoonebeek

De geschiedenis van Schoonebeek is onlosmakelijk verbonden met de winning van turf en aardolie. Van 1850 tot 1992 werd het hoogveen systematisch ontgonnen. Wat het landschap een uniek karakter gaf. De ontdekking van aardolie in de jaren ’50 zette Schoonebeek op de kaart als een belangrijke bron voor de Nederlandse oliebehoefte. Hoewel de winning in 1996 tijdelijk werd gestaakt, heeft de innovatieve aanpak van de NAM ervoor gezorgd dat de oliewinning sinds 2010 weer in volle gang is.

De Natuurlijke Schoonheid van Schoonebeek

De Fietsroute Schoonebeek voert je door een divers landschap. Van weelderige bossen en uitgestrekte poldergebieden tot het kenmerkende heidelandschap en vruchtbare weidegebieden en akkerland. Je passeert ook enkele meren en plassengebieden, die bijdragen aan de biodiversiteit van de regio.

Startpunt en Voorzieningen

Met voldoende parkeergelegenheid bij het startpunt en diverse horecagelegenheden in de buurt biedt de Fietsroute Schoonebeek alle gemakken voor een dag vol ontdekkingen. Of je nu geïnteresseerd bent in de rijke historie van de regio. De unieke flora en fauna wilt bewonderen. Of simpelweg wilt genieten van de frisse buitenlucht. Deze route biedt voor elk wat wils.

De Fietsroute Schoonebeek is een ware ontdekkingstocht door een gebied waar historie en natuur hand in hand gaan. Stap op de fiets en laat je meevoeren langs de sporen van turfwinning en olieboringen, terwijl je geniet van de natuurlijke pracht van het Drentse landschap. Een unieke kans om de verborgen schatten van Schoonebeek te ontdekken en een dag door te brengen in één van de meest veelzijdige regio’s van Nederland.

Reviews Fietsroute Schoonebeek.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Schoonebeek.
Burgemeester Osselaan 12
7761 BS
Schoonebeek
drenthe
Nederland
GPS 52.6664775,
6.8883041
Fietsroute Schoonebeek kaart

Route informatie: Fietsroute Schoonebeek.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 53 km.
Duur van de route: ca. 3:31 uur.
Hoogste punt route: ca. 19 Meter.
Laatste update: 28 February 2024
Totale aantal weergeve: 2410

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute