Fietsroute Drouwen.

(0)

Gasselternijveen,
drenthe,
Nederland
Fietsroute Drouwen

Knooppunten

08
01
07
46
45
44
47
43
42
02
05
20
50
03
06
08

Fietsroute Drouwen.

Fietsroute Drouwen, Ontdekking van Natuur en Geschiedenis. Maak een reis door de tijd en natuur met de Fietsroute Drouwen. Die je meeneert door het pittoreske Drentse dorp Drouwen, zijn satellietdorp Drouwenerveen, en het unieke natuurgebied Drouwenerzand. Deze tocht is een perfecte samensmelting van natuurlijke schoonheid en historische verhalen. Waardoor het een onvergetelijke ervaring biedt voor elke fietsliefhebber.

Een Strijd tegen Stuifzand

In de 19e eeuw dreigde oprukkend stuifzand het dorp Drouwen bijna te begraven, een natuurlijk fenomeen dat een bedreiging vormde voor vele dorpen in deze regio. Begin 20e eeuw plantte men ten noorden van Drouwen bossen aan om het zand tegen te houden. Het Drouwenerzand, een gebied dat men vrijliet van bebossing, is nu een waardevol natuurgebied, gekenmerkt door stuifzand, heide en jeneverbesstruiken.

Drouwenerzand: Een Natuurlijke Schat

Het Drouwenerzand staat nu bekend als een uniek natuurgebied waar het Drentsche Landschap Drentse heideschapen laat grazen. Deze idyllische plek biedt prachtige vergezichten en is een perfect voorbeeld van succesvol natuurbehoud. Fietsers kunnen genieten van de rust en de schoonheid van het landschap. Dat een thuis biedt aan een rijke variëteit aan flora en fauna.

Sporen van het Verleden

Tussen Gasselte en Gieten doorkruist de route een stuk van de historische Noord-Ooster Lokaal Spoorweg. Aangelegd in 1905, maar in 1962 opgeheven door de opkomst van bus en auto.  Deze voormalige spoorlijn vertelt een verhaal van verandering en vooruitgang. Hoewel de rails zijn verdwenen, getuigt het grind in een diep ravijn langs het fietspad nog van zijn bestaan.

De Fietsroute Drouwen trekt een breed publiek, van natuurliefhebbers tot geschiedenisenthousiastelingen. Het biedt een diepe duik in de natuurlijke pracht en het culturele erfgoed van Drenthe. Van de strijd tegen het stuifzand tot de echo’s van een vergeten spoorweg. Begin je tocht door dit betoverende landschap en laat je meevoeren door de verhalen die het Drouwenerzand en zijn omgeving te vertellen hebben.

Reviews Fietsroute Drouwen.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Drouwen.
Hunzepark 1
9514 BW
Gasselternijveen
drenthe
Nederland
GPS 52.9851748,
6.8362825
Fietsroute Drouwen kaart

Route informatie: Fietsroute Drouwen.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 37 km.
Duur van de route: ca. 2:39 uur.
Hoogste punt route: ca. 21 Meter.
Laatste update: 15 February 2024
Totale aantal weergeve: 3170

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute