MTB Route Almere-Kotterbos .

(0)

Lelystad,
flevoland,
Nederland
MTB route Almere-Kotterbos

MTB Route Almere-Kotterbos .

Startlocatie: Het Begin van uw Avontuur

Begin uw MTB Route Almere-Kotterbos avontuur op de ruime parkeerplaats aan de Kotterbosweg in Lelystad. Een gemakkelijk toegankelijke startlocatie in de Flevopolder. Na het verlaten van de A6 bij afslag Almere-Buiten-Oost, leidt de eerste rotonde (Buitenring) u bij de eerste afslag rechts direct naar de parkeerplaats. Hier aan de poort van uw tocht, wordt u verwelkomd door duidelijke aanwijzingen die het begin van de route markeren.

Markering: Navigeer met Zekerheid

Deze uitdagende route is zorgvuldig gemarkeerd met houten palen. Voorzien van het internationale MTB-teken: een groene driehoek met daaronder twee rondjes. Deze markeringen zijn uw gidsen door het gevarieerde landschap. Van de eerste kunstmatige heuvels tot de technisch uitdagende singletracks die op u wachten.

Route: Een Technisch en Natuurlijk Spektakel

De MTB-route Almere-Kotterbos. Een creatie van Fiets Race Tour Club Almere in samenwerking met Staatsbosbeheer. Het begint met een reeks kunstmatige heuvels die direct na de start voor een adrenalinekick zorgen. Een korte klim brengt u over een nieuw fietsviaduct. Waarna u links afdaalt naar het vaartplasgebied. Hier wachten donkere bospaden en singletracks die uw vaardigheden op de proef stellen. Na het oversteken van de weg en een afdaling naast het viaduct. Leidt de route u langs de Buitenring van Almere, over een aantal uitdagende heuvels.

Het tweede deel van de route biedt een nieuw avontuur na een klim over de brug. Met smalle paden door moerasgebieden en donkere loofbossen. Dit segment staat bekend om zijn lange singletrack, die bij regen zeer glad kan zijn. Uitdagingen zoals een houten bruggetje, flinke kuilen, laaghangende takken en boomwortels die de bodem doorbreken, maken deze route tot een waar MTB-paradijs.

Omgeving: De Natuurlijke Pracht van het Kotterbos

Het Kotterbos, gelegen naast de beroemde Oostvaardersplassen, is een door Staatsbosbeheer gecreëerd bos dat deel uitmaakt van een groter natuurgebied dat bekend staat om zijn enorme vogelpopulatie. Dit gebied, dat na de drooglegging van de zuidelijke Flevopolder veel water bevatte, heeft zich ontwikkeld tot een rijk moerasgebied met plassen, rietvelden en wilgenbossen. Het hele jaar door wordt dit gebied begraasd door Heck-runderen, edelherten en Konik-paarden, waardoor het een must-see is voor natuurliefhebbers.

Extra Informatie: Verrijk uw Avontuur met Laeser Outdoor

Bij Laeser Outdoor, gelegen in de nabijheid van de route, kunt u terecht voor informatie over een breed scala aan buitenactiviteiten. Of u nu geïnteresseerd bent in kajakken, schermen, parapente, boogschieten, paintball, zeilen of surfen, Laeser Outdoor biedt voor elk wat wils. Dit is de perfecte gelegenheid om uw mountainbike-ervaring te combineren met andere avontuurlijke activiteiten en zo uw bezoek aan Almere onvergetelijk te maken.

De MTB-route Almere-Kotterbos belooft een onvergetelijke ervaring voor zowel ervaren MTB-fietsliefhebbers als beginners die de charme van mountainbiken willen ontdekken. Met zijn uitdagende paden, adembenemende natuur en de kans om andere outdooractiviteiten te verkennen, staat deze route garant voor avontuur, actie en natuurbeleving. Stap op de fiets en laat het avontuur beginnen!

Reviews MTB Route Almere-Kotterbos .!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

MTB Route Almere-Kotterbos .
Kotterbosweg
Kotterplein
Lelystad
flevoland
Nederland
GPS 52.406997,
5.347189
MTB route Almere-Kotterbos kaart

Route informatie: MTB Route Almere-Kotterbos .

Route Soort: mtb-route.
Route lengte: ca. 14 km.
Duur van de route: ca. 1:50 uur.
Hoogste punt route: ca. 13 Meter.
Laatste update: 3 March 2024
Totale aantal weergeve: 2022

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute