MTB Route Almere-Kromslootpark .

(0)

,
groningen,
Nederland

Knooppunten

MTB Route Almere-Kromslootpark .

Ontdek de Uitdagende MTB-Route van Almere-Kromslootpark. Ben je een mountainbike-enthousiasteling op zoek naar nieuwe avonturen? Ontdek dan de MTB-route in het Kromslootpark, gelegen in de prachtige Flevopolder tussen Almere-Haven en de A6. Deze unieke route combineert natuurlijke schoonheid met uitdagende terreinen, ideaal voor zowel beginnende als ervaren mountainbikers.

Unieke Kenmerken van de Route

Markeringen en Routebeschrijving: De route is duidelijk gemarkeerd met houten palen, voorzien van het internationale MTB-teken: een driehoek met daaronder twee rondjes. Dit zorgt ervoor dat je moeiteloos je weg kunt vinden door het afwisselende landschap van het Kromslootpark.

Natuurschoon en Omgeving: Het Kromslootpark is een adembenemend natuurgebied rijk aan kreken, moerasgebied, velden en bossen. Terwijl je over de route fietst, kun je genieten van de grazende koeien, schapen, en paarden. Let echter op de Reuzenberenklauw die hier groeit; een prachtige plant, maar wel één om afstand van te houden.

De Route in Detail

De MTB-route Almere-Kromslootpark begint met een 500 meter lange grasbaan, parallel aan de Havendreef. Dit wordt gevolgd door een uitdagend singletrack van 800 meter met smalle bochten en diverse obstakels. Eenmaal hier voorbij, wacht er een stuk van ruim 1 kilometer grasbaan, waar je in de zomer tussen de grazende schapen door fietst. Om deze sectie te betreden en te verlaten, navigeer je over bruggetjes en door hekken.

Vervolgens leidt de route je over een 2,1 kilometer lang betonpad, waarbij je ook de optie hebt om naast het pad over het gras te rijden. De laatste 500 meter van de route bieden een extra uitdaging met drie hellingen over aangelegde uitkijkheuvels, perfect voor die adrenalinekick.

Startlocaties

Je kunt de MTB-route Almere-Kromslootpark beginnen vanaf twee locaties:

  • Parkeerplaats aan de Havendreef in Almere.
  • Zilverstrandweg, 1359 AA in Almere.

Dit maakt het gemakkelijk om te kiezen waar je je avontuur start, afhankelijk van waar je vandaan komt of waar je het liefst wilt beginnen.

Conclusie

De MTB-route Almere-Kromslootpark biedt een perfecte mix van natuurlijke schoonheid en fysieke uitdagingen. Of je nu een doorgewinterde mountainbiker bent of net begint, deze route biedt genoeg variatie om je vaardigheden op de proef te stellen en tegelijkertijd te genieten van de prachtige Flevolandse natuur. Pak je mountainbike en ontdek wat deze bijzondere route jou te bieden heeft!

Reviews MTB Route Almere-Kromslootpark .!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

MTB Route Almere-Kromslootpark .
groningen
Nederland
GPS ,

Route informatie: MTB Route Almere-Kromslootpark .

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 1 km.
Duur van de route: ca. uur.
Hoogste punt route: ca. Meter.
Laatste update: 9 March 2024
Totale aantal weergeve: 24

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute