Fietsroute Zuiderzee.

(0)

Emmeloord,
flevoland,
Nederland
Fietsroute Zuiderzee

Knooppunten

27
18
69
58
79
04
01
16
72
55
32
92
63
93
71
27

Fietsroute Zuiderzee.

Ontdek de Verborgen Schatten van Flevoland met de Fietsroute Zuiderzee. Een Avontuurlijke Fietstocht langs het IJsselmeer. Wie zegt dat Flevoland saai is, heeft nog nooit de Fietsroute Zuiderzee ervaren. Deze unieke route neemt u mee op een tocht langs het IJsselmeer, door de Noordoostpolder, en biedt een ongeëvenaard inzicht in de transformatie van de voormalige Zuiderzee tot het huidige landschap. Bereid u voor op een reis vol ontdekkingen, van historische scheepswrakken tot adembenemende natuur.

Startpunt: Emmeloord, het Hart van de Noordoostpolder

Emmeloord, het kloppende hart van de Noordoostpolder, dient als het perfecte vertrekpunt voor deze fietstocht. Dit voorzieningencentrum is de ideale plek om uw avontuur te beginnen, met alle benodigde faciliteiten binnen handbereik.

Een Pauze in Urk: Het Pittoreske Vissersdorp

Uw route leidt u naar Urk, een dorp met een rijke geschiedenis en een levendige haven. Neem de tijd om bij Het Achterhuis een drankje te drinken en geniet van het prachtige panorama over het oude dorp en het IJsselmeer. Dit schilderachtige rustpunt biedt een uniek uitzicht en een moment van ontspanning tijdens uw tocht.

Langs het IJsselmeer: Natuur en Historie Hand in Hand

Vervolgens fietst u over de Westermeerdijk, langs het IJsselmeer. Let op de blauw-witte palen met een rood schip op de top, die de locaties van vergane schepen aangeven. Deze historische markeringen vertellen het verhaal van de voormalige Zuiderzee en haar geheimen.

Het Urkerbos: Een Natuurlijke Oase

Het Urkerbos is een ander hoogtepunt van deze route. Dit prachtige bosgebied biedt een welkome afwisseling van het open landschap en dient als een oase van rust en natuurlijke schoonheid. Geniet van de serene sfeer en de frisse lucht voordat u uw reis voortzet.

Terug naar Emmeloord: Het Einde van de Ontdekkingstocht

Na de tocht over de dijk en door het Urkerbos, leidt de route u door Espel, een charmant dorpje in de Noordoostpolder. Vanaf hier keert u terug naar Emmeloord, waar uw avontuurlijke ontdekkingstocht langs de Fietsroute Zuiderzee tot een einde komt.

Conclusie: Een Route Vol Verassingen

De Fietsroute Zuiderzee is een bewijs dat Flevoland allesbehalve saai is. Met zijn rijke historie, adembenemende natuur en unieke bezienswaardigheden biedt deze route een volledige en verrassende ervaring voor iedereen die de schoonheid van Nederland op de fiets wil ontdekken. Stap op uw fiets en laat u meevoeren door de verhalen, landschappen en geheimen die de Noordoostpolder en het IJsselmeer voor u in petto hebben.

Reviews Fietsroute Zuiderzee.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Zuiderzee.
Nagelerstraat 3
8301 XE
Emmeloord
flevoland
Nederland
GPS 52.7093462,
5.7542235
Fietsroute Zuiderzee kaart

Route informatie: Fietsroute Zuiderzee.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 38 km.
Duur van de route: ca. 2:29 uur.
Hoogste punt route: ca. 4 Meter.
Laatste update: 3 March 2024
Totale aantal weergeve: 1207

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute