Fietsroute de dijken van Dronten.

(0)

Dronten,
flevoland,
Nederland
Fietsroute de dijken van Dronten

Knooppunten

15
16
17
41
51
42
45
46
47
49
39
23
25
73
38
37
36
35
19
18
13
53
12
11
52
15

Fietsroute de dijken van Dronten.

Fietsroute de dijken van Dronten, met uitzicht over het Veluwemeer.

De Fietsroute de dijken van Dronten vanuit Dronten naar het Veluwemeer en terug is een tocht die je meeneemt door het hart van Flevoland. Een regio met een unieke geschiedenis en prachtige natuurlijke landschappen. De tocht begint in het centrum van Dronten. Een moderne stad die haar bestaan dankt aan de inpoldering van het IJsselmeer en de daaruit voortvloeiende drooglegging van Oostelijk Flevoland.

Vanuit Dronten fiets je zuidwaarts door de uitgestrekte polder. Een symbool van Nederlandse innovatie en vastberadenheid. Het landschap van de polder is vlak en open. Met weidse uitzichten en een serene rust. Deze regio, ooit de bodem van de Zuiderzee. Is nu een vruchtbaar landbouwgebied en een thuishaven voor verschillende soorten flora en fauna.

Aangekomen in Biddinghuizen, een klein maar levendig dorp, kun je de sfeer van de lokale gemeenschap proeven. Biddinghuizen staat ook bekend om zijn jaarlijkse evenementen en festivals. Waaronder het bekende Lowlands muziekfestival.

Van Biddinghuizen is het slechts een kort stukje naar het Veluwemeer. Een van de Veluwerandmeren die zijn ontstaan na de inpoldering van het IJsselmeer. Fietsen langs het Veluwemeer biedt een adembenemend uitzicht over het water en de omliggende landschappen. In het seizoen is het meer een bruisende hub van activiteit met zeilboten, surfers en andere watersporters die genieten van de ideale omstandigheden die het meer biedt.

Het Veluwemeer

Het Veluwemeer is niet alleen belangrijk voor recreatie, maar speelt ook een cruciale rol in de waterhuishouding en scheepvaart in het gebied. Met een oppervlakte van 3250 hectare biedt het meer volop ruimte voor verschillende activiteiten. Langs de oevers vind je talrijke campings en jachthavens, die bezoekers de kans geven om langer van de omgeving te genieten.

In de winter, wanneer het Veluwemeer bevriest, transformeert het in een magisch winterlandschap. Het meer is dan het toneel van de Veluwemeertocht, een klassieke schaatstocht over natuurijs. In 2013 werd hier zelfs het Nederlandse kampioenschap marathonschaatsen op natuurijs gehouden, wat aantoont hoe belangrijk dit gebied is voor de Nederlandse schaatstraditie.

Na het genieten van de schoonheid van het Veluwemeer, buigt de route weer af richting Dronten. De terugreis biedt een moment van reflectie op de prachtige natuur en de indrukwekkende menselijke prestaties die hebben geleid tot het ontstaan van deze unieke regio. Fietsend door deze omgeving, omringd door het product van menselijke vindingrijkheid en natuurlijke schoonheid, is een ervaring die zowel verfrissend als inspirerend is.

 

Reviews Fietsroute de dijken van Dronten.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute de dijken van Dronten.
Werfstraat 13
8251 GN
Dronten
flevoland
Nederland
GPS 52.5263044,
5.7209009
Fietsroute de dijken van Dronten kaart

Route informatie: Fietsroute de dijken van Dronten.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 45 km.
Duur van de route: ca. 3:15 uur.
Hoogste punt route: ca. 5 Meter.
Laatste update: 4 February 2024
Totale aantal weergeve: 15

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute