Fietsroute het Lichtbaken.

(0)

Marknesse,
flevoland,
Nederland
Fietsroute het Lichtbaken

Knooppunten

30
49
64
09
03
10
14
34
11
16
23
73
74
44
43
19
59
83
12
78
90
30

Fietsroute het Lichtbaken.

Fietsroute Het Lichtbaken. Een Historische Verkenning van Overijssel naar Noordoostpolder. Ontdek de fascinerende overgang van het oude naar het nieuwe land met de Fietsroute Het Lichtbaken. Deze bijzondere route verbindt het rijke verleden van Overijssel met de vooruitstrevende ontwikkelingen in de Noordoostpolder. Langs de weg wachten de haven van Kraggenburg met zijn iconische vuurtoren. De historische lichtwachterswoning van Oud Kraggenburg, en de revolutionaire waterwerken in het Waterloopbos.

Een Tocht langs Water en Licht

Deze route biedt een unieke kijk op de maritieme geschiedenis en de waterbouwkundige innovaties die Nederland hebben gevormd. Van de oude haven van Kraggenburg en zijn vuurtoren tot de ingenieuze stroomgoot van het voormalige waterloopkundig laboratorium, elke locatie vertelt een eigen verhaal.

Havens en Vuurtorens: Bakens van de Geschiedenis

Ontdek de charme van de havens van Vollenhove en Blokzijl en bewonder de oude vuurtoren van Blokzijl. Deze historische plekken bieden een glimp van het leven en de uitdagingen langs de Nederlandse wateren voordat de Noordoostpolder bestond.

Verborgen Waterwerken in het Waterloopbos

Het Waterloopbos herbergt de schaalmodellen van dertig waterwerken. Elk met een uniek verhaal over de strijd tegen het water en de ontwikkeling van watermanagementtechnieken. Het Bezoekerscentrum Waterloopbos dient als het perfecte startpunt voor een ontdekkingsreis door dit unieke natuurgebied.

Plezier voor het Gehele Gezin

Met een grote waterspeelplek voor kinderen biedt de route niet alleen een leerzame ervaring over Nederlandse waterwerken, maar ook veel plezier en interactie voor de jonge ontdekkers.

Fietsroute Het Lichtbaken: Waar Verleden en Toekomst Samenkomen

De Fietsroute Het Lichtbaken van de polder is meer dan een fietstocht; het is een reis door de tijd die de onlosmakelijke band tussen Nederland en het water illustreert. Of je nu gefascineerd bent door historische vuurtorens, geïnteresseerd bent in waterbouwkundige innovaties, of gewoon wilt genieten van de natuurlijke schoonheid van de polder, deze route heeft voor elk wat wils.

Begin je avontuur vandaag nog en laat je meevoeren door de verhalen van landwinning, innovatie en de eeuwige strijd tegen het water die de Fietsroute Het Lichtbaken zo uniek maakt.

Reviews Fietsroute het Lichtbaken.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute het Lichtbaken.
Hoge Sluiswal 13
8316 AA
Marknesse
flevoland
Nederland
GPS 52.706760700009,
5.862266653846158
Fietsroute het Lichtbaken kaart

Route informatie: Fietsroute het Lichtbaken.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 41 km.
Duur van de route: ca. 3:15 uur.
Hoogste punt route: ca. 8 Meter.
Laatste update: 16 February 2024
Totale aantal weergeve: 1159

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute