Fietsroute Oostvaardersplassen.

(0)

Almere,
flevoland,
Nederland
Fietsroute Oostvaardersplassen

Knooppunten

55
14
56
66
67
24
23
20
06
37
93
24
97
18
19
43
56
14
55

Fietsroute Oostvaardersplassen.

Verken de Ongetemde Wildernis: Fietsroute Oostvaardersplassen. De Fietsroute Oostvaardersplassen, een reis door het hart van Flevoland naar een van de meest unieke natuurgebieden van Europa. De Oostvaardersplassen, een weids moerasgebied dat spontaan ontstond in de jongste polder van Nederland. Het biedt een zeldzame blik op een landschap waar de natuur nog vrij spel heeft.

Een Paradijs voor Natuurliefhebbers

De Oostvaardersplassen staan bekend om hun uitgestrekte rietvlaktes, ruige graslanden en waterrijke gebieden. Gecreëerd door de natuur zelf in het laagste deel van Zuidelijk Flevoland. Dit gebied trekt een rijke verscheidenheid aan fauna aan: van ganzen, lepelaars en aalscholvers tot reeën, vossen en hazen. De terugkeer van de zeearend, ook wel bekend als de ‘vliegende deur’, markeert een bijzonder succesverhaal in Nederlandse natuurbehoud.

Terug naar de Natuur

Een belangrijk experiment in natuurbeheer vond plaats in de jaren ’80 toen Heckrunderen en Konikpaarden in het gebied werden geïntroduceerd, gevolgd door edelherten in 1992. Deze grote grazers leven hier in een zo natuurlijk mogelijke staat, in een gebied waar menselijk ingrijpen tot een minimum wordt beperkt en de natuur leidend is.

Een Tijdreis op Twee Wielen

Fietsen door de Oostvaardersplassen biedt meer dan een ontspannende dag uit; het is een tijdreis naar het Nederland van duizenden jaren geleden. De vele paden door het gebied leiden je langs indrukwekkende landschappen en bieden de kans om de dynamiek van dit unieke ecosysteem van dichtbij te ervaren.

Begin Jouw Avontuur

Of je nu een fervent vogelspotter bent, een natuurliefhebber, of simpelweg op zoek bent naar een plek waar je de drukte van het dagelijks leven even kunt vergeten, de Fietsroute Oostvaardersplassen biedt een ongeëvenaarde ervaring. Laat je meeslepen door de schoonheid van dit ongerepte natuurgebied en ontdek het wilde hart van Flevoland.

De Fietsroute Oostvaardersplassen: “Een tocht in het natuurlijk leven in Flevoland. De wildernis ontdekken in een sttukje Nederland en de historisch landschap Oostvaardersplassen”

Reviews Fietsroute Oostvaardersplassen.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Oostvaardersplassen.
Oostvaardersdiep 2
1309 AA
Almere
flevoland
Nederland
GPS 52.4168834,
5.2204885
Fietsroute Oostvaardersplassen kaart

Route informatie: Fietsroute Oostvaardersplassen.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 39 km.
Duur van de route: ca. 3:13 uur.
Hoogste punt route: ca. 1 Meter.
Laatste update: 25 February 2024
Totale aantal weergeve: 3855

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute