Fietsroute rondje Schokland.

(0)

Emmeloord,
flevoland,
Nederland
Fietsroute rondje Schokland

Knooppunten

27
65
13
20
87
37
75
47
61
21
87
20
70
81
95
64
49
30
67
71
27

Fietsroute rondje Schokland.

Ontdek de Verborgen Schatten van fietsroute rondje Schokland. Schokland: Een Eiland op het Land. Midden in de uitgestrektheid van de Noordoostpolder. Waar het landschap wordt gedomineerd door akkers en de horizon oneindig lijkt. Hier ligt een stukje verborgen geschiedenis: Schokland. Dit voormalige eiland, nu een unieke plek in Flevoland. Is een archeologisch monument dat verhalen vertelt van een eeuwenlange strijd tegen de natuur. De Fietsroute Rondje Schokland nodigt u uit voor een reis door de tijd op dit ‘eiland op het land’. Waar u het rijke verleden en de prachtige bodemschatten kunt ontdekken.

Een Route door Verleden en Heden

Uw tocht komt in Nagele, een dorp dat bekend staat om zijn moderne architectuur, en voert u langs de historische gronden van Schokland en verder langs Ens, Kraggenburg, en Marknesse. Elke locatie langs de route heeft zijn eigen verhaal. Van de ontginning van het land tot de ontwikkeling van de polder.

Schokland zelf, een Werelderfgoed sinds 1995. Biedt een unieke kijk op hoe Nederlanders eeuwenlang hebben gewoond en gewerkt op de rand van land en water. Het eiland werd in 1859 ontruimd vanwege de dreigende zee. Maar de sporen van deze geschiedenis zijn nog steeds zichtbaar en voelbaar in het landschap en de cultuur.

Stap Af en Verken

De route is niet alleen een fietstocht. Het is een uitnodiging om af te stappen en de rijke geschiedenis van Schokland en omgeving te verkennen. Bezoek het Museum Schokland, gelegen op het voormalige eiland, om een dieper inzicht te krijgen in het leven van de Schokkers en de geologische geschiedenis van de regio. Ontdek de oude kerkruïnes, vuurtorens en visserswoningen die getuigen van de onafgebroken strijd tegen het water.

Fietsen door de Tijd

Terwijl u uw weg vervolgt door de polder, langs de dorpen Emmeloord, Ens, Kraggenburg, en Marknesse, ervaart u de contrasten tussen het oude land van Schokland en het nieuwe land van de Noordoostpolder. De route biedt niet alleen een fysieke uitdaging maar ook een mentale reis door de geschiedenis van de menselijke aanwezigheid en aanpassing aan de Nederlandse wateren.

Een Eindeloze Horizon

Fietsroute Rondje Schokland is meer dan een tocht; het is een ervaring die u meeneemt naar een wereld tussen land en water, waar geschiedenis en heden samenkomen tegen een achtergrond van weidse landschappen en een open hemel. Of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, natuur, of gewoon geniet van een mooie fietstocht, deze route biedt voor ieder wat wils.

Ontdek het mysterie van Schokland, een eiland op het land, en laat u meeslepen door de verhalen van strijd, overwinning, en harmonie tussen mens en natuur.

 

Reviews Fietsroute rondje Schokland.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute rondje Schokland.
Nagelerstraat 3
8301 XE
Emmeloord
flevoland
Nederland
GPS 52.7093462,
5.7542235
Fietsroute rondje Schokland kaart

Route informatie: Fietsroute rondje Schokland.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 35 km.
Duur van de route: ca. 2:47 uur.
Hoogste punt route: ca. 2 Meter.
Laatste update: 28 February 2024
Totale aantal weergeve: 3472

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute