Fietsroute Emmeloord – Wellerwaard – Kuinderbos – Emmeloord

(0)

Emmeloord,
flevoland,
Nederland
Fietsroute Emmeloord - Wellerwaard - Kuinderbos - Emmeloord

Knooppunten

27
71
93
48
40
81
15
36
24
46
33
97
60
25
07
96
84
92
63
18
27

Fietsroute Emmeloord – Wellerwaard – Kuinderbos – Emmeloord

Fietsroute Emmeloord – Wellerwaard – Kuinderbos – Emmeloord. Ontdek Flevolands Natuurlijke Pracht. Verken de unieke landschappen van de Noordoostpolder met deze schilderachtige fietsroute die start vanuit Emmeloord. Het kloppende hart van Flevoland, en je meeneemt door de uitgestrekte akkers en natuurschoon. Deze route biedt een prachtige blik op wat wel de graanschuur van Nederland wordt genoemd. Met zijn rijke landbouwgronden vol aardappelen, suikerbieten, wortelen, en meer.

Natuur en Recreatie in Wellerwaard

Je eerste stop is de Wellerwaard, het jongste recreatie- en natuurgebied aan de rand van Emmeloord. Dit ruim opgezette gebied nodigt uit tot genieten van de natuur, zwemmen, strandplezier, wandelen, of simpelweg uitwaaien. De Wellerwaard staat symbool voor de diversiteit en de recreatieve mogelijkheden die de Noordoostpolder te bieden heeft.

Het Kuinderbos: Een Bos met Zeebenen

Vervolgens leidt de route je naar het Kuinderbos, een uniek bosgebied aangeplant op de zilte zeebodem van de voormalige Zuiderzee. Het is het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder, rijk aan bijzondere flora en fauna. Met Welshpony’s en IJslandse paarden die de open plekken in het bos behouden en schelpenresten tussen de bomen, is het Kuinderbos een levend bewijs van de bijzondere geschiedenis van dit gebied.

Terug naar Emmeloord

Na de verkenning van het Kuinderbos fiets je terug over het open landschap van de Noordoostpolder, langs het pittoreske dorp Bant, op weg naar Emmeloord. Deze route van 46 km, hoewel niet lang, biedt een uitdagende tocht door het open landschap waar je rekening moet houden met de wind – een element dat e-bikers zeker zullen waarderen.

De Fietsroute Emmeloord – Wellerwaard – Kuinderbos – Emmeloord is ontworpen om fietsenthousiastelingen te inspireren tot het ontdekken van de natuurlijke schoonheid en de rijke historie van Flevoland. Of je nu geïnteresseerd bent in de landbouw, natuur, recreatie, of gewoon geniet van een mooie fietstocht, deze route biedt voor ieder wat wils. Begin je avontuur vanuit Emmeloord en laat je verrassen door de pracht van Flevoland.

Reviews Fietsroute Emmeloord – Wellerwaard – Kuinderbos – Emmeloord!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Emmeloord - Wellerwaard - Kuinderbos - Emmeloord
Nagelerstraat 3
8301 XE
Emmeloord
flevoland
Nederland
GPS 52.7093462,
5.7542235
Fietsroute Emmeloord - Wellerwaard - Kuinderbos - Emmeloord kaart

Route informatie: Fietsroute Emmeloord – Wellerwaard – Kuinderbos – Emmeloord

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 46 km.
Duur van de route: ca. 2:28 uur.
Hoogste punt route: ca. 7 Meter.
Laatste update: 12 February 2024
Totale aantal weergeve: 3065

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute