Fietsroute Rondje Zwarte Meer

(0)

Kraggenburg,
flevoland,
Nederland
Fietsroute rondje Zwarte Meer

Knooppunten

34
14
38
05
54
22
35
34
16
15
21
22
26
27
83
80
34

Fietsroute Rondje Zwarte Meer

Verkenningstocht Rondje Zwarte Meer. Van Nieuw Land naar Oud Land. De fietsroute Rondje Zwarte Meer is een fascinerende tocht die het contrast tussen het Nieuwe Land van de Noordoostpolder en het Oude Land van het Kampereiland belicht. Deze route biedt een unieke mix van moderne polderlandschappen en historische waterwegen. Waardoor het een must-do is voor elke fietsliefhebber.

Van Polder naar Pont

Uw avontuur begint in het hart van de Noordoostpolder. Waar het land gewonnen is op de zee. De tocht voert u over de imposante Ramspolbrug, een schakel tussen het nieuwe en oude land. Het pad leidt u langs kronkelige weggetjes naar een schilderachtig trekpontje, een authentieke ervaring die u terug in de tijd neemt.

Oversteek over het Zwarte Water

Bij Genemuiden wacht de grote pont om u over het Zwarte Water te varen. Deze oversteek markeert het begin van een nieuw deel van uw reis langs het serene Zwarte Meer. Het waterrijke landschap biedt een thuis aan diverse flora en fauna, waarbij het Vogeleiland als een natuurlijk juweel in het meer pronkt.

Het Vogeleiland: Een Natuurlijke Oase

Vanaf het fietspad heeft u een prachtig uitzicht op het Vogeleiland, een paradijs voor vogelspotters en natuurliefhebbers. Dit eiland is een belangrijk broed- en rustgebied voor vele vogelsoorten en biedt een unieke kans om de biodiversiteit van het gebied van dichtbij te ervaren.

Terug naar de Polder

Na het verkennen van het Zwarte Meer fietst u terug het polderlandschap in, waar de uitgestrekte velden en moderne windmolens het beeld bepalen. Deze terugtocht naar het startpunt laat zien hoe Nederlanders het landschap hebben gevormd en biedt een reflectie op de interactie tussen mens en natuur.

Afronding van uw Tocht

Eenmaal terug bij het startpunt in de Noordoostpolder, is er niets heerlijker dan ontspannen met een hapje of een drankje. Reflecteer op de schoonheid en rust die u onderweg bent tegengekomen en de unieke ervaring van het fietsen van nieuw naar oud land.

Start Uw Fietsavontuur bij de Kadoelerbrug: Poort naar het Zwarte Meer

Begin uw ontdekkingstocht langs het Zwarte Meer met een gemakkelijke start bij de Kadoelerbrug. Als u vanuit Ens of Kraggenburg komt, sla dan vóór de brug linksaf om de auto te parkeren. Komt u vanaf Vollenhove, neem dan na de brug de afslag rechts om uw auto te parkeren. Deze idyllische startlocatie (knooppunt 34) biedt directe toegang tot de fietsroute rondje Zwarte Meer. Als u de auto heeft geparkeert ga dan terug de weg over met de fiets en volg de Zwartemeerdijk om uw reis naar fietsknooppunt 14 te beginnen, waar u uw route door het adembenemende landschap voortzet. Deze strategische startpositie is uw toegangspoort tot een onvergetelijke ervaring langs de waterrijke wonderen en serene natuur van het Zwarte Meer.

Reviews Fietsroute Rondje Zwarte Meer!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Rondje Zwarte Meer
Kadoelerweg 26C
8317 PJ
Kraggenburg
flevoland
Nederland
GPS 52.6576806,
5.9808941
Fietsroute rondje Zwarte Meer kaart

Route informatie: Fietsroute Rondje Zwarte Meer

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 50 km.
Duur van de route: ca. 2:54 uur.
Hoogste punt route: ca. 2 Meter.
Laatste update: 28 February 2024
Totale aantal weergeve: 1541

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute