zondag 14 april 2024

Fietsroute Cadzand – Knokke.

(0)

Cadzand,
zeeland,
Nederland
fietsroute Cadzand - knokke

Knooppunten

32
33
34
35
36
95
97
96
98
93
53
50
30
29
32

Fietsroute Cadzand – Knokke.

De Fietsroute Cadzand – Knokke is een ware ontdekking voor zowel de Nederlandse als Belgische kust. Een route die je niet alleen door prachtige landschappen leidt. Maar ook door charmante dorpen en steden vol historie en cultuur.

Je begint in Cadzand-Bad, een populaire badplaats die bekend staat om zijn prachtige stranden en duinen. Dit is de perfecte plek om je fietstocht te starten met een frisse bries en het geluid van de golven op de achtergrond. Van hieruit zet je koers naar het zuiden, richting het Natuurreservaat Het Zwin in België.

Het Zwin is een uniek natuurgebied, een paradijs voor vogelliefhebbers en natuurfanaten. Hier kun je genieten van de prachtige uitzichten over de zoutwatermoerassen en schorren, terwijl je de kans hebt om zeldzame vogelsoorten en bijzondere kustplanten te spotten. Het is een plek waar de natuur nog ongestoord haar gang kan gaan, wat elk bezoek tot een unieke ervaring maakt.

Na het Zwin fiets je door naar het meest westelijke puntje van Nederland, Sint Anna ter Muiden. Dit kleine, schilderachtige dorpje is een verborgen parel met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. De rust en vrede die hier heerst, maken het een ideale stop om even tot rust te komen en de omgeving in je op te nemen.

Een oude vestingstad

Vervolgens gaat de Fietsroute Cadzand – Knokke verder naar Sluis, een oude vestingstad met een levendige sfeer. Sluis is beroemd om zijn historische stadsmuren, sfeervolle straatjes en een uitgebreid aanbod aan winkels en horeca. Hier kun je heerlijk rondstruinen, genieten van een kop koffie of een Bourgondische maaltijd, terwijl de winkels en restaurants elke dag van de week open zijn.

De tocht leidt je ook door Retranchement, een klein dorpje dat omringd is door prachtige natuur en historische vestingwerken. Het is een perfecte plek om de benen te strekken en te genieten van de rustige, landelijke omgeving.

Tot slot bereik je Knokke-Heist, een chique badplaats in België, bekend om zijn lange zandstranden, luxe boetieks en kunstgalerijen. Knokke-Heist is de perfecte afsluiting van een fietstocht vol natuurschoon, cultuur en ontspanning.

Deze fietstocht vanuit Cadzand is een prachtige manier om zowel de Nederlandse als Belgische kust te verkennen. Elke plek langs de route heeft zijn eigen charme en verhaal, waardoor deze tocht een onvergetelijke ervaring wordt. Vergeet niet om onderweg te stoppen, de lokale sfeer op te snuiven en de unieke schoonheid van elk van deze bestemmingen te ontdekken.

Parkeer auto en begin fietsroute.

Begin uw fietstocht door uw auto te parkeren op de Boulevard de Wielingen in Cadzand. Om de fietsroute op te pikken, fietst u in de richting van de benzinepomp. Mocht u onderweg geen benzinepomp tegenkomen, blijf dan gewoon de weg volgen. U zult merken dat het knooppuntenbord 33 verschijnt vóór de benzinepomp, wat het startpunt van uw route aanduidt.

Reviews Fietsroute Cadzand – Knokke.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Cadzand - Knokke.
Boulevard de Wielingen 28
4506 JJ
Cadzand
zeeland
Nederland
GPS 51.3759911,
51.3759911
fietsroute Cadzand - knokke kaart

Route informatie: Fietsroute Cadzand – Knokke.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 26 km.
Duur van de route: ca. 1:40 uur.
Hoogste punt route: ca. 8 Meter.
Laatste update: 4 February 2024
Totale aantal weergeve: 74

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute