34 km (± 2:20 uur) | Zeeland knooppuntenroute

Fietsroute Terneuzen – Braakmankreek.

Fietsroute Terneuzen – Braakmankreek.

De Braakmankreek is een open water met een oppervlakte van 205 ha, dat bij de inpoldering van de Braakman, in 1952, ingedijkt werd.

De kreek dient niet alleen ter afwatering van de omgeving van Boekhoute, maar eveneens voor de recreatie. Er ligt een schiereiland met bungalows, een jachthaven en dergelijke, en er wordt gezeild, geroeid, gezwommen en gehengeld.

Daarnaast is de kreek ook van belang als rustplaats voor watervogels.

Een leuke route door Zeeuws Vlaanderen, van Terneuzen langs het water van de Westerschelde door BraakmanKreek en de Spaarbekkens en langs het Mauritsfort.

U fietst een mooie ronde door het gebied in de buurt van de Belgische grens. Vanuit Terneuzen geniet u van het zicht op de Westerschelde en de bekkens in het binnenland, waarna u langs de Braakman rijdt. Deze voormalige zeearm van de Westerschelde vormde lange tijd een natuurlijke barrière tussen Oost- en West-Zeeuws-Vlaanderen.

Onderweg passeert u ook het Mauritsfort, in 1588 aangelegd als onderdeel van de Staats-Spaanse Linies om Spaanse infiltraties in het Land van Axel tegen te gaan en de scheepvaart op de Braakman te controleren. Voordat u weer in Terneuzen aankomt, fietst u langs de restanten van het fort.


knooppunten :

25
17
03
11
01
18
19
36
10
04
15
16
27
26
25

Startlocatie route :

Scheldeboulevard
4531, Terneuzen
Zeeland,

fietsroute terneuzen-braakmankreek

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: