zondag 14 april 2024

Fietsroute over de Kop van Walcheren.

(0)

Zoutelande,
zeeland,
Nederland
Fietsroute over de kop van Walcheren

Knooppunten

40
10
14
16
27
26
22
23
21
51
47
45
50
49
48
44
42
40

Fietsroute over de Kop van Walcheren.

Fietsroute Kop van Walcheren: Een Verkenning door Tijd en Natuur. De Fietsroute over de Kop van Walcheren. Waar geschiedenis en natuur samenkomen op het westelijke schiereiland van Midden-Zeeland. Deze route biedt een unieke kans om de schoonheid en historie van Walcheren te ontdekken. Een gebied dat zich uitstrekt over de gemeenten Middelburg, Veere, en Vlissingen en omarmd wordt door de Noordzee, de Westerschelde, en het Veerse Meer.

Een Reis door de Tijd

Duik in de rijke historie van Walcheren, dat al sinds de Romeinse tijd bewoond gebied is. Verken Domburg, ooit een bloeiende handelsplaats en vermoedelijk bekend als Walichrum in die tijd. Wat de oorsprong van de naam Walcheren onthult. Ontdek de resten van een aan de godin Nehalennia gewijde tempel. Een belangrijk archeologisch vondst die getuigt van de diepe historische wortels van het gebied.

Een Schat aan Natuur

De Fietsroute over de Kop van Walcheren neemt u mee langs de adembenemende kustlijnen, door weelderige landschappen en langs het serene Veerse Meer. Ervaar de unieke combinatie van zee, land en water die Walcheren zijn karakteristieke charme geeft. De diversiteit van het landschap biedt een thuis aan een rijkdom aan flora en fauna, waardoor elke kilometer van de route een nieuwe ontdekking biedt.

Cultuurhistorisch Erfgoed

Naast natuurlijke schoonheid staat Walcheren ook bekend om zijn cultuurhistorisch erfgoed. Van de historische steden Middelburg, Veere tot Vlissingen, elke gemeente heeft zijn eigen verhaal en unieke bezienswaardigheden. Fiets langs monumentale gebouwen, pittoreske havens en beleef de rijke Zeelandse cultuur die in elke hoek van het schiereiland te vinden is.

Ontdek de Kop van Walcheren

De Fietsroute over de Kop van Walcheren is niet alleen een fysieke tocht langs de Kop van Walcheren, maar ook een reis door de geschiedenis en natuur van dit unieke stukje Nederland. Of u nu een geschiedenisliefhebber bent, een natuurfanaat of gewoon op zoek bent naar een ontspannen dag uit, deze route biedt voor ieder wat wils.

Parkeer de auto hier en Start het Avontuur.

Begin uw onvergetelijke reis aan de Zeeuwse kust met gemak en comfort door uw auto te parkeren op het betaalde parkeerterrein bij Strand Zoutelande. Gelegen op het adres: Strand Zoutelande 70, 4374 XZ Zoutelande. Eenmaal geparkeerd betreedt u meteen de sfeer van ontspanning en avontuur die Zoutelande te bieden heeft.

Na het verlaten van het parkeerterrein. Slaat u rechtsaf om uw tocht langs de adembenemende kustlijn te beginnen. Uw eerste bestemming is fietsknooppunt 10. De poort naar een netwerk van prachtige routes die u door het hart van Zeeland zullen leiden. Van hieruit ontvouwt zich een wereld van ongekende schoonheid, wachtend om door u ontdekt te worden.

Welkom in Zoutelande, waar uw avontuur begint!

Reviews Fietsroute over de Kop van Walcheren.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute over de Kop van Walcheren.
Strand Zoutelande 70
4374 XZ
Zoutelande
zeeland
Nederland
GPS 51.5815974,
3.577155
Fietsroute over de kop van Walcheren kaart

Route informatie: Fietsroute over de Kop van Walcheren.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 37 km.
Duur van de route: ca. 2:39 uur.
Hoogste punt route: ca. 28 Meter.
Laatste update: 26 February 2024
Totale aantal weergeve: 4236

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute