Fietsroute de Dalerpeel.

(0)

Lutten,
overijssel,
Nederland
Fietsroute de Dalerpeel

Knooppunten

11
12
84
85
76
77
56
54
53
74
73
11

Fietsroute de Dalerpeel.

Fietsroute de Dalerpeel is een fascinerende tocht die je meeneemt door de historische en natuurrijke omgeving van Dalerpeel. Een veenkolonie met een rijke geschiedenis. Het dorp Dalerpeel, ontstaan na de ontginning van het veengebied in het westen van de voormalige gemeente Dalen. Is een levendig voorbeeld van de veenkolonisatie in Nederland. Een proces dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van het landschap en de economie van het land.

De route start in De Krim, een gebied dat ook een deel van deze veenkoloniale geschiedenis uitmaakt. Van daaruit gaat de tocht verder naar Ane, een dorpje met een eigen unieke charme en historie. Vervolgens fiets je door naar Holthone, een kleine nederzetting die wordt omringd door prachtige natuur en landerijen. De route vervolgt haar weg naar Coevorden, een stad die bekend staat om haar rijke geschiedenis en historische gebouwen, waaronder het bekende kasteel van Coevorden.

Vanuit Coevorden leidt de route je door de Westelijke Dalervenen, een gebied dat een belangrijk onderdeel vormt van de veenkoloniale geschiedenis van Dalerpeel. Dit gebied is rijk aan natuur en cultuurhistorie, met een landschap dat gevormd is door de eeuwenlange turfwinning. De sporen van deze historie zijn nog steeds zichtbaar in het landschap en in de kleine gemeenschappen die je onderweg tegenkomt.

Dalerpeel.

Eenmaal aangekomen in Dalerpeel, zul je merken dat het dorp en de omringende natuur hun eigen unieke sfeer hebben. De kleine en grotere hoogveengebieden in de omgeving van Dalerpeel zijn tegenwoordig zeldzaam in Nederland. Deze gebieden herbergen een rijkdom aan bijzondere planten- en diersoorten, wat ze tot een belangrijke bestemming maakt voor natuurliefhebbers en vogelaars.

De route eindigt in de Nieuwe Krim, een ander deel van de veenkoloniale geschiedenis van deze regio. Dit gebied, dat zich kenmerkt door zijn open landschap en rustige wegen, biedt een vredige afsluiting van de tocht.

Fietsroute de Dalerpeel is niet alleen een fietstocht; het is een reis door de tijd. Het neemt je mee langs de sporen van de veenkoloniale geschiedenis en door de prachtige natuur die nu dit gebied kenmerkt. De route biedt een unieke combinatie van culturele en natuurlijke bezienswaardigheden, waardoor het een perfecte uitstap is voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse geschiedenis, natuur, en het buitenleven.

Reviews Fietsroute de Dalerpeel.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute de Dalerpeel.
De Haarweg 21
7775 PW
Lutten
overijssel
Nederland
GPS 52.6301688,
6.6251855
Fietsroute de Dalerpeel kaart

Route informatie: Fietsroute de Dalerpeel.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 37 km.
Duur van de route: ca. 2:30 uur.
Hoogste punt route: ca. 13 Meter.
Laatste update: 4 February 2024
Totale aantal weergeve: 21

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute