zondag 14 april 2024

Fietsroute Avereest.

(0)

Dedemsvaart,
overijssel,
Nederland
Fietsroute Avereest

Knooppunten

26
18
13
15
99
37
98
97
73
62
64
90
17
27
32
22
21
26

Fietsroute Avereest.

De Fietsroute Avereest, genoemd naar het pittoreske buurtschap Oud-Averseest, is een prachtige tocht die de rijke geschiedenis en natuurlijke schoonheid van dit deel van Nederland belicht. De route dankt zijn naam aan de unieke ligging ‘over de Reest’, verwijzend naar het dorpje dat zich bevindt aan de overkant van het charmante riviertje De Reest.

Beginnend bij knooppunt 26, neemt deze route je mee op een ontdekkingsreis door een gebied dat doordrenkt is van historie en natuur. Vanaf de parkeerplaats leidt de tocht je via de Gentiaanstraat en Julianastraat naar het knooppuntbord, gelegen aan de zuidkant van de Dedemsvaart bij de kruising van de Moerheimstraat en Niewewijk.

Een van de hoogtepunten langs deze route is de Ommerschans, ooit een militaire vestiging tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Dit historische fort vertelt het verhaal van een tijd waarin Nederland zich vormde als natie. Vervolgens kom je door Balkbrug, een plaatsje dat zijn naam dankt aan een ingenieuze balk onder de brug, bedoeld om schepen met een grote diepgang te weren.

De route slingert langs De Reest.

De route slingert zich langs De Reest, waar je kunt genieten van uitgestrekte natuurreservaten beheerd door het Overijssels Landschap. Deze gebieden bieden een thuis aan een rijke verscheidenheid aan flora en fauna, waardoor het een perfecte plek is voor natuurliefhebbers en vogelspotters.

Een ander opmerkelijk punt op de route is Dedemsvaart, vernoemd naar het kanaal dat ooit een cruciale rol speelde in de turfhandel van het gebied. Het kanaal symboliseert de industriële geschiedenis en ontwikkeling van de regio.

De Fietsroute Avereest is niet alleen een fysieke reis, maar ook een reis door de tijd. Het biedt een prachtige combinatie van natuurlijke landschappen, historische bezienswaardigheden en rustige paden. Het is ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een ontspannen fietstocht, doordrenkt met cultuurhistorie en natuurlijke schoonheid. Met elke trap verken je een nieuw stukje van het Nederlandse erfgoed, waardoor de route zowel verrijkend als plezierig is voor elke fietser.

Reviews Fietsroute Avereest.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Avereest.
Nieuwe Wijk 11
7701 PW
Dedemsvaart
overijssel
Nederland
GPS 52.5832555,
6.5108546
Fietsroute Avereest kaart

Route informatie: Fietsroute Avereest.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 60 km.
Duur van de route: ca. 3:00 uur.
Hoogste punt route: ca. 16 Meter.
Laatste update: 19 February 2024
Totale aantal weergeve: 2218

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute