Fietsroute Collendoornerveen.

(0)

Dedemsvaart,
overijssel,
Nederland
Fietsroute Collendoornerveen

Knooppunten

26
21
22
38
39
30
60
59
58
57
56
36
20
29
28
26

Fietsroute Collendoornerveen.

Tijdens uw tocht langs de fietsroute Collendoornerveen zult u niet alleen getuige zijn van het schilderachtige landschap en de rustieke charme van Collendoornerveen en Collendoorn. Maar u zult ook de rijke historie en culturele significantie van de omgeving ervaren. Naast de landelijke dorpjes met hun authentieke boerderijen, brengt de route u naar Slagharen. Dit dorp, hoewel klein qua bevolkingsaantal, geniet landelijke bekendheid dankzij het attractiepark Ponypark Slagharen. Een bestemming die jaarlijks vele bezoekers trekt.

Een ander hoogtepunt langs de route is Huize Nijenstede. Dit landhuis, gebouwd in 1865, is een baken van historie en vertelt het verhaal van het dorp Nijenstede. Waaruit de huidige stad Hardenberg is voortgekomen. Het landhuis zelf, met zijn architectonische pracht, getuigt van de rijke geschiedenis en het cultureel erfgoed van de regio.

De Dedemsvaart, een belangrijke waterweg gegraven in de eerste helft van de negentiende eeuw, markeert een ander significant aspect van de route. De aanleg van de Dedemsvaart was een keerpunt in de ontwikkeling van het gebied, aangezien het de ontginning van het veengebied ten noorden van de Vecht mogelijk maakte. Deze ontginning heeft niet alleen het landschap vormgegeven, maar ook bijgedragen aan de economische ontwikkeling van de regio.

Uw fietsavontuur begint bij knooppunt 26, op de kruising van Nieuwewijk en Moerheimstraat. Vanaf dit startpunt leidt de route u door een gebied rijk aan verhalen, natuur en cultuur. Of u nu fietst voor de rust, de natuur, de cultuur, of gewoon om een aangename tijd te hebben, de fietsroute Collendoornerveen biedt voor elk wat wils. Maak u klaar voor een onvergetelijke reis door een van de meest schilderachtige en historisch rijke gebieden van Nederland.

U start de route bij knooppunt 26 op kruising Nieuwewijk – Moerheimstraat.

Reviews Fietsroute Collendoornerveen.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Collendoornerveen.
Nieuwe Wijk 11
7701 PW
Dedemsvaart
overijssel
Nederland
GPS 52.5832555,
6.5108546
Fietsroute Collendoornerveen kaart

Route informatie: Fietsroute Collendoornerveen.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 46 km.
Duur van de route: ca. 2:30 uur.
Hoogste punt route: ca. 17 Meter.
Laatste update: 3 February 2024
Totale aantal weergeve: 15

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute