Fietsroute de Reggevallei.

(0)

Ommen,
overijssel,
Nederland
fietsroute de Reggevallei

Knooppunten

42
49
44
76
75
86
79
80
85
03
18
05
89
88
83
51
53
54
52
43
42

Fietsroute de Reggevallei.

Fietsroute de Reggevallei.

De fietsroute de Reggevallei, een schilderachtige tocht door een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Biedt een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid en historische betekenis. Deze route, gelegen ten zuiden van Ommen, omvat de indrukwekkende Lemelerberg en Archemerberg. Twee heuvels die het landschap domineren en een fascinerende geologische en culturele geschiedenis hebben.

De Lemelerberg en de Archemerberg zijn gevormd door grote gletsjers die ongeveer 150.000 jaar geleden Nederland binnenschoven. Deze gletsjers hebben het landschap gevormd en de heuvels achtergelaten die nu met bos en heide zijn begroeid. Fietsend door dit gebied ervaar je de ruige schoonheid van deze oude geologische formaties.

De Archemerberg ontleent zijn naam aan de buurtschap Archem. Wat beschouwd wordt als de oudste nederzetting van deze streek. Dit verleent het gebied een extra laag van historische betekenis. Het monument van de Nederlandsche Leeuw op de top van de Lemelerberg, die 81 meter hoog is. Herdenkt honderd jaar Nederlandse onafhankelijkheid. Dit monument is niet alleen een belangrijk cultureel symbool, maar biedt ook een prachtig uitzicht over de omgeving.

Plaatsje Lemele

De naam van de berg en het nabijgelegen plaatsje Lemele zijn afgeleid van het afgraven van leem, een materiaal dat vroeger veel werd gebruikt in de bouw. Deze historische activiteit heeft het landschap mede vormgegeven en is een interessant aspect van de lokale geschiedenis.

Na het verkennen van de bergen leidt de fietsroute de Reggevallei je verder door de prachtige Reggevallei. Dit gebied, gekenmerkt door zijn rivierlandschap, biedt een rustige en ontspannende fietstocht langs de meanderende Regge. Het landschap hier is een mengeling van open weiden, bosgebieden en de rivier, wat zorgt voor een gevarieerde en boeiende fietstocht.

De route eindigt in de boswachterij Ommen, een uitgestrekt bosgebied dat een perfecte afsluiting biedt van de tocht. Het bos biedt een serene en rustige omgeving, ideaal om te reflecteren op de schoonheid en de historische rijkdom die je onderweg hebt ervaren.

Fietsroute de Reggevallei is meer dan een fysieke tocht; het is een reis door de tijd, natuur en cultuur van dit unieke deel van Nederland. Het biedt fietsers de kans om een gebied te verkennen dat rijk is aan natuurlijke pracht, geologische wonderen en cultureel erfgoed. Het is een ideale route voor iedereen die geïnteresseerd is in natuur, geschiedenis, en het genieten van een rustige fietstocht in een van de meest schilderachtige delen van Nederland.

 

Midden in het brinkdorp Den Ham ligt nog een echte brink.

U start bij kruising Zwolseweg/Het Laar, knooppunt 49

Reviews Fietsroute de Reggevallei.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute de Reggevallei.
Hessel Mulertbrug
7731
Ommen
overijssel
Nederland
GPS 52.517437,
6.4236384
fietsroute de Reggevallei kaart

Route informatie: Fietsroute de Reggevallei.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 42 km.
Duur van de route: ca. 3:00 uur.
Hoogste punt route: ca. 20 Meter.
Laatste update: 6 February 2024
Totale aantal weergeve: 2192

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute