Fietsroute Ijsseldelta.

(0)

Kampen,
overijssel,
Nederland
Fietsroute IJsseldelta

Knooppunten

41
42
03
02
16
77
76
43
44
40
69
68
41

Fietsroute Ijsseldelta.

Fietsroute IJsseldelta. Een Historische Tocht Langs de IJssel. Verken de adembenemende IJsseldelta met deze unieke fietsroute. Die je meeneemt van Kampen langs de kronkelende IJssel via Zwolle en weer terug. Deze tocht biedt niet alleen prachtige natuurlijke landschappen maar duikt ook diep in de rijke geschiedenis van de regio. Van oude rivierduinen en terpen tot historische kerken en verdwenen dorpen. De IJsseldelta is een gebied vol verhalen.

Van Kampen naar Zwolle: Een Reis door de Tijd

Begin je tocht bij knooppunt 41, bij de brug bij station Kampen, en volg de IJssel stroomafwaarts. Deze route laat je kennismaken met de dynamische geschiedenis van de rivier. Ooit een onbeduidende stroom die uitgroeide tot een belangrijke waterweg door de aanvoer van Rijnwater.

Historische Dorpen en Verdwenen Gemeenschappen

In Wilsum kun je een van de oudste kerkjes van Overijssel bewonderen, een getuige van de lange geschiedenis van menselijke nederzettingen langs de IJssel. De route brengt je ook langs het voormalige dorp Veecaten, dat herinnert aan de constante strijd tegen en samenwerking met het water.

De Natuurlijke Schoonheid van de IJsseldelta

De fietsroute IJsseldelta biedt adembenemende uitzichten op de rivier en haar uiterwaarden, een paradijs voor vogelspotters en natuurliefhebbers. Het landschap weerspiegelt de dynamische interactie tussen mens en natuur, waarbij rivierduinen en terpen stille getuigen zijn van vroegere bewoningsstrategieën.

Over de Venedijk: Tussen De Zande en Kampen

Een bijzonder deel van de route voert over de resten van de Venedijk, een historische dijk die ooit bescherming bood tegen de wateren van de IJssel. Dit stuk van de route verbindt het verleden met het heden en biedt een uniek perspectief op het landschapsbeheer in de regio.

Een Dag Vol Ontdekkingen

Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Overijssel, de natuurlijke pracht van de IJsseldelta wilt ervaren of simpelweg geniet van een dag fietsen in een schitterende omgeving, deze route heeft voor elk wat wils. Laat je verrassen door de schoonheid en de verhalen van dit unieke gebied.

Reviews Fietsroute Ijsseldelta.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Ijsseldelta.
Spoorkade 2
8267 AA
Kampen
overijssel
Nederland
GPS 52.5606252,
5.9203256
Fietsroute IJsseldelta kaart

Route informatie: Fietsroute Ijsseldelta.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 38 km.
Duur van de route: ca. 2:34 uur.
Hoogste punt route: ca. 3 Meter.
Laatste update: 17 February 2024
Totale aantal weergeve: 2063

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute