Fietsroute Huize Vilsteren.

(0)

Dalfsen,
overijssel,
Nederland
Fietsroute Huize Vilsteren

Knooppunten

59
08
69
61
63
97
94
93
81
82
83
59

Fietsroute Huize Vilsteren.

Fietsroute Huize Vilsteren.

De Fietsroute Huize Vilsteren, startend in Dalfsen en slingerend door het schilderachtige Vechtdal. Het is een ware ontdekkingstocht door het rijke natuurlijke en culturele landschap van deze regio. Dalfsen bekend om zijn idyllische ligging aan de Vecht maar zonder de stadsrechten die veel andere plaatsen langs deze rivier wel hebben gekregen. Vormt het beginpunt van een route vol geschiedenis en natuurlijke schoonheid.

De route brengt fietsers naar Vilsteren. Waar een van de negen stuwen in de Vecht een cruciale rol speelt in het reguleren van de waterstanden in de rivier. Deze technische ingrepen maken het mogelijk voor vissen om via vispassages de stuw te passeren. Essentieel voor hun trek stroomopwaarts om te paaien. Dit aspect van de route biedt inzicht in de interactie tussen menselijke ingrepen en natuurlijke processen. Waarbij beide werken om de biodiversiteit en het ecologische evenwicht van de rivier te ondersteunen.

Tussen Dalfsen en Ommen

Tussen Dalfsen en Ommen onthult de route het oude rivierlandschap. Waar afgedamde rivierbochten en begroeide rivierduinen verscholen liggen tussen het groen, en bijdragen aan de unieke uitstraling van het landschap. Deze elementen benadrukken de natuurlijke geschiedenis van het Vechtdal en bieden een prachtige achtergrond voor fietsers.

De dekzandgebieden ten zuiden van het Vechtdal markeren de overgang van het laagland rond Zwolle naar de hoger gelegen Sallandse Heuvelrug. Deze geologische en topografische diversiteit verrijkt de route met afwisselende landschappen. Van rivieroevers tot heuvelachtige vergezichten, en biedt een brede waaier aan natuurlijke decors.

Starten vanaf:

Vanaf de parkeerplaats, via de Stationsweg richting Dalfsen en vervolgens naar knooppunt 83 en 58, voert de Fietsroute Huize Vilsteren fietsers door een gebied dat zowel rijk is aan natuurlijke schoonheid als aan culturele en historische betekenis. Het is een uitnodiging om de pracht van het Vechtdal te ervaren, waarbij elke bocht en elk pad een nieuw verhaal vertelt en de verbinding tussen verleden, heden en toekomst van dit unieke deel van Nederland versterkt.

Reviews Fietsroute Huize Vilsteren.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Huize Vilsteren.
Kerkplein 1B
7721 AC
Dalfsen
overijssel
Nederland
GPS 52.5045064,
6.2606269
Fietsroute Huize Vilsteren kaart

Route informatie: Fietsroute Huize Vilsteren.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 28 km.
Duur van de route: ca. 2:09 uur.
Hoogste punt route: ca. 14 Meter.
Laatste update: 19 February 2024
Totale aantal weergeve: 2303

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute