Fietsroute Ronde Nationaal park de Weerribben.

(0)

Ossenzijl,
overijssel,
Nederland
Fietsroute ronde Nationaal Park de Weerribben

Knooppunten

11
10
05
35
40
41
42
50
49
24
07
23
21
20
12
11

Fietsroute Ronde Nationaal park de Weerribben.

Ontdek de Verborgen Schatten van Nationaal Park De Weerribben op de Fiets. Verken het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa met de “Fietsroute Ronde Nationaal Park De Weerribben”. Dit unieke natuurgebied biedt een ongeëvenaarde rust en schoonheid, waar de natuur nog vrij spel heeft. Of u nu een fervent natuurliefhebber bent of op zoek bent naar een vredige ontsnapping uit de dagelijkse drukte. Deze Fietsroute ronde Nationaal Park de Weerribben belooft een onvergetelijke ervaring.

Start Uw Avontuur bij het Buitencentrum Weerribben

Het Buitencentrum Weerribben van Staatsbosbeheer in Ossenzijl vormt het perfecte startpunt voor uw fietsavontuur. Hier kunt u zich onderdompelen in de serene schoonheid van De Weerribben voordat u op de fiets stapt. Het centrum biedt niet alleen waardevolle informatie over het gebied maar ook de mogelijkheid om het veengebied op verschillende manieren te verkennen: te voet, per fiets of met een kano.

Een Toevluchtsoord voor Flora en Fauna

Fietsend door De Weerribben ontdekt u een waterrijk paradijs, thuisbasis van een rijke verscheidenheid aan planten en dieren. Van bloemrijke hooilanden tot geheimzinnige moerasbossen, elke bocht op de route biedt nieuwe verrassingen. Houd uw ogen open voor de zeldzame otter en de zwarte stern, slechts enkele van de bijzondere bewoners die dit gebied hun thuis noemen.

Verenigd met De Wieden: Het Nationaal Park Weerribben-Wieden

De Weerribben vormt samen met De Wieden het Nationaal Park Weerribben-Wieden, een uitgestrekt natuurgebied dat bekend staat om zijn waterrijke landschappen, meren, kolkjes en rietlanden. Deze combinatie maakt de fietsroute niet alleen gevarieerd maar ook ongekend mooi. Elke kilometer biedt een nieuw uitzicht, een nieuwe ervaring met de natuur.

Start Uw Fietsavontuur in het Hart van De Weerribben

Begin uw ontdekkingstocht door het adembenemende Fietsroute ronde Nationaal Park de Weerribben met een zorgeloze start. Parkeer uw auto op het ruime parkeerterrein van Staatsbosbeheer in De Weerribben, waar u gemakkelijk toegang vindt tot het beginpunt van de fietsroute. Vanaf hier leidt een schilderachtige brug u rechtstreeks de natuur in, waarmee uw avontuur op de pedalen officieel begint. Deze brug vormt niet alleen de poort naar een uniek natuurgebied maar markeert ook de start van een onvergetelijke reis door het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Stap op uw fiets en laat de dagelijkse beslommeringen achter u terwijl u zich onderdompelt in de ongerepte schoonheid van De Weerribben.

Reviews Fietsroute Ronde Nationaal park de Weerribben.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Ronde Nationaal park de Weerribben.
Hoogeweg 28
8376 EM
Ossenzijl
overijssel
Nederland
GPS 52.8076449,
5.9245707
Fietsroute ronde Nationaal Park de Weerribben kaart

Route informatie: Fietsroute Ronde Nationaal park de Weerribben.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 38 km.
Duur van de route: ca. 2:37 uur.
Hoogste punt route: ca. 7 Meter.
Laatste update: 28 February 2024
Totale aantal weergeve: 2424

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute