Fietsroute Oosterwolde – Fochteloërveen.

(0)

Oosterwolde,
groningen,
Nederland
Fietsroute Oosterwolde - Fochteloërveen

Knooppunten

50
52
79
77
75
66
64
63
84
80
93
88
86
95
98
91
56
54
50

Fietsroute Oosterwolde – Fochteloërveen.

Ontdek de Natuurlijke Pracht van Fochteloërveen: Fietsroute Oosterwolde – Fochteloërveen. Tussen de uitgestrekte velden van Friesland en Drenthe ligt een verborgen parel die wacht om ontdekt te worden: het Fochteloërveen. Dit indrukwekkende natuurgebied dat zich uitstrekt over maar liefst 2500 hectare. Het biedt een unieke fietservaring die natuurliefhebbers en vogelspotters niet mogen missen. De Fietsroute Oosterwolde – Fochteloërveen nodigt u uit voor een tocht door dit bijzondere landschap, waar natuur en rust samenkomen.

Een Toevluchtsoord voor Vogels

Het Fochteloërveen staat bekend om zijn rijke vogelleven. Fietsend door dit gebied krijgt u de kans om enkele van de meest fascinerende vogelsoorten van Nederland te spotten. Houd uw ogen open voor de majestueuze kraanvogel, het schuwe paapje, en de zeldzame grauwe klauwier. Elk van deze vogels draagt bij aan de unieke biodiversiteit van het Fochteloërveen en maakt uw fietstocht tot een ware ontdekkingstocht.

Een Route Vol Natuurschoon

Vanaf Oosterwolde leidt de route u langs paden die kronkelen door de natuurlijke schoonheid van het Fochteloërveen. U fietst over heidevelden langs veenplassen en door uitgestrekte bossen. De afwisseling in het landschap zorgt voor een boeiende tocht. Waarbij elke bocht nieuwe verrassingen biedt. Het Fochteloërveen als een van de laatste hoogveengebieden in Noordwest-Europa. Het biedt een uniek kijkje in een landschap dat ooit veel voorkomend was in deze regio.

Verbinding met de Natuur

De Fietsroute Oosterwolde – Fochteloërveen is meer dan een fysieke tocht; het is een reis die u dichter bij de natuur brengt. Het biedt een moment van rust en bezinning, weg van de drukte van het dagelijks leven. De stilte van het Fochteloërveen, onderbroken door het gezang van vogels, biedt een perfecte achtergrond voor een dag in de buitenlucht.

Begin Uw Ontdekkingsreis

Of u nu een fervent fietser bent, een natuurliefhebber, of simpelweg op zoek naar een plek om tot rust te komen, de Fietsroute Oosterwolde – Fochteloërveen belooft een onvergetelijke ervaring. Stap op de fiets en laat u leiden door de wonderen van dit prachtige natuurgebied, waar de natuur nog ongestoord haar gang kan gaan.

Reviews Fietsroute Oosterwolde – Fochteloërveen.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Oosterwolde - Fochteloërveen.
Quadoelenweg 18
8431 LN
Oosterwolde
groningen
Nederland
GPS 52.9918435,
6.2917111
Fietsroute Oosterwolde - Fochteloërveen kaart

Route informatie: Fietsroute Oosterwolde – Fochteloërveen.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 42 km.
Duur van de route: ca. 2:54 uur.
Hoogste punt route: ca. 16 Meter.
Laatste update: 25 February 2024
Totale aantal weergeve: 3848

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute