Fietsroute de Zwartebergen.

(0)

Wintelre,
groningen,
Nederland
Fietsroute de Zwartebergen

Knooppunten

37
40
41
42
63
86
88
87
10
85
39
34
33
50
32
51
52
53
37

Fietsroute de Zwartebergen.

Fietsroute de Zwartebergen, door een typisch Kempenlandschap.

Fietsroute de Zwartebergen is een prachtige tocht die je meeneemt door een van de meest unieke en historisch rijke gebieden van Nederland. Deze route kenmerkt zich door zijn kleinschaligheid en de afwisseling van landschappen. Waardoor het een bijzondere ervaring biedt voor elke fietser.

Een van de hoogtepunten van deze route is het unieke grafheuvelreservaat. Nederland heeft een rijke prehistorische geschiedenis, en de aanwezigheid van deze grafheuvels uit de bronstijd is daar een tastbaar bewijs van. Sommige van deze grafheuvels zijn zelfs omgeven door paalkransen. Wat wijst op hun belang en de rituelen die in die tijd plaatsvonden. Bronzen plaquettes langs de route bieden interessante informatie over deze historische locaties. Waardoor je meer inzicht krijgt in de levens en gebruiken van de mensen die duizenden jaren geleden in dit gebied leefden.

Deze grafheuvels zijn niet alleen van historisch belang, maar dragen ook bij aan de sfeer van de route. Ze zorgen voor een gevoel van verbinding met het verleden en bieden een unieke kans om meer te leren over de prehistorie van Nederland.

Grafheuvel De Zwartebergen

Aan het einde van de fietsroute kom je bij Hoogeloon langs de grafheuvel De Zwartebergen. Deze fraaie grafheuvel is een van de meest indrukwekkende in het gebied en vormt een passend en memorabel einde van de tocht. De aanwezigheid van deze grafheuvel benadrukt niet alleen het historische belang van de regio. Maar draagt ook bij aan de esthetische waarde van het landschap.

Fietsroute de Zwartebergen biedt dus niet alleen een prachtige natuurbeleving, maar ook een diepe duik in de geschiedenis van Nederland. Het is een ideale route voor iedereen die geïnteresseerd is in archeologie, geschiedenis, en de natuur. Het biedt een unieke combinatie van fysieke activiteit, educatie, en de kans om een van de meest bijzondere aspecten van het Nederlandse culturele erfgoed te ervaren.

Vanuit Vessem fietst u richting Wintelre over de Jan Smuldersstraat naar knooppunt 37

Reviews Fietsroute de Zwartebergen.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute de Zwartebergen.
Willibrordusstraat 44
5513 AZ
Wintelre
groningen
Nederland
GPS 51.4426203,
5.3409242
Fietsroute-de-Zwartebergen-kaart

Route informatie: Fietsroute de Zwartebergen.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 33 km.
Duur van de route: ca. 2:15 uur.
Hoogste punt route: ca. 33 Meter.
Laatste update: 6 February 2024
Totale aantal weergeve: 19

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute