zondag 14 april 2024

Fietsroute Dalfserveld.

(0)

Zwolle,
overijssel,
Nederland
Fietsroute dalfserveld

Knooppunten

47
69
68
60
19
18
21
54
55
56
43
44
45
49
47

Fietsroute Dalfserveld.

De fietsroute Dalfserveld is een ware ontdekkingstocht door het schilderachtige landschap van de regio’s Zwolle, Hasselt, Nieuwleusen en Dalfsen. Deze route die begint bij knooppunt 47 of vanaf de carpoolplaats langs de Ordelseweg. Biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid, culturele rijkdom en historische wonderen.

Vanaf het startpunt, gelegen vlakbij de dynamische stad Zwolle. Fiets je onder de imposante A28 door. Hier laat je de stedelijke drukte achter je en duik je in de rustgevende natuur. Het pad leidt je langs de kronkelende rivier de Vecht. Een parel in het landschap, waar het water zachtjes kabbelend zijn weg zoekt. De rivier, geflankeerd door weelderige groenstroken en kleurrijke flora, vormt een idyllische achtergrond voor je fietstocht.

Historisch stadje

Terwijl je verder fietst richting Hasselt, een historisch stadje bekend om zijn charmante straatjes en rijke verleden. Ontvouwt zich een panorama van landelijke schoonheid. In Hasselt kun je even pauzeren om de unieke sfeer van dit stadje in je op te nemen. Met zijn monumentale gebouwen en serene grachten.

De fietsroute Dalfserveld vervolgt naar Nieuwleusen, een plaats waar de tijd lijkt stil te staan. Hier ervaar je de rust van het platteland, met uitgestrekte velden en traditionele boerderijen. Nieuwleusen biedt een perfecte gelegenheid om even af te stappen en de lokale cultuur en gastvrijheid te ervaren.

Het laatste deel van je tocht

Het laatste deel van je tocht brengt je naar Dalfsen, een plek die bekend staat om zijn natuurlijke pracht en rijke historie. Dalfsen is omringd door uitgestrekte bossen en velden, waar je misschien wel een glimp opvangt van de majestueuze grote zilverreiger of andere vogelsoorten die in dit gebied gedijen.

Terwijl je de route afrondt en richting knooppunt 69 fietst, word je beloond met prachtige uitzichten op de dijk, de buurtschap Engeland en de stuw bij Broekhuizen. Dit zijn plekken waar de tijd lijkt stil te staan en de natuur zijn ongerepte schoonheid behouden heeft.

Deze fietstocht door Dalfserveld is niet alleen een fysieke reis, maar ook een reis door de tijd en cultuur van deze bijzondere regio. Het is een uitnodiging om te vertragen, te observeren en te genieten van alles wat dit prachtige stukje Nederland te bieden heeft. Vergeet niet om een kaart of app bij je te hebben die de fietsknooppunten toont, zodat je gemakkelijk je weg kunt vinden en niets mist van wat deze route te bieden heeft. Geniet van elke pedaalslag en elke nieuwe ontdekking op deze onvergetelijke fietstocht.

Reviews Fietsroute Dalfserveld.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Dalfserveld.
Maatgravendijk 1 - 5
8024 PZ
Zwolle
overijssel
Nederland
GPS 52.5280132,
6.1402108
Fietsroute dalfserveld kaart

Route informatie: Fietsroute Dalfserveld.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 31 km.
Duur van de route: ca. 2:15 uur.
Hoogste punt route: ca. 3 Meter.
Laatste update: 3 February 2024
Totale aantal weergeve: 7

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute