Fietsroute De Marshoek.

(0)

Dalfsen,
overijssel,
Nederland
Fietsroute De Marshoek

Knooppunten

58
87
76
86
79
40
70
50
66
48
49
45
44
58

Fietsroute De Marshoek.

Fietsroute De Marshoek.

De fietsroute de Marshoek door de Vechtvallei is een prachtige tocht die u meeneemt door een historisch en natuurrijk gebied tussen Dalfsen en Zwolle. Deze laaggelegen en drassige streek is kenmerkend voor het rivierenlandschap van de Overijsselse Vecht en biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed.

De Fietsroute De Marshoek brengt u langs een gordel van edelmanshuizen. Die in de late middeleeuwen rond Dalfsen en Heino zijn ontstaan. Deze huizen, die bijna allemaal de status van havezate hebben verkregen. Zijn een belangrijk onderdeel van de lokale geschiedenis. De bezitters van deze havezaten hadden recht op een zetel in het bestuur van Overijssel. Wat wijst op hun invloed en status in de regio. Deze historische gebouwen vaak omgeven door prachtige tuinen en parken. Vormen een sfeervol decor voor de Fietsroute De Marshoek.

Bij Broekhuizen komt u een belangrijk waterwerk tegen: de stuw en de bijbehorende schutsluis. Deze constructies spelen een cruciale rol in het reguleren van de waterstand in de Vechtvallei en zijn essentieel voor het waterbeheer in het gebied. Naast de stuw is er een vistrap, die het mogelijk maakt voor vissen om stroomopwaarts te zwemmen. Dit is een belangrijk ecologisch element dat bijdraagt aan de biodiversiteit van de Vecht.

Esgronden rond Ankum

De route voert ook langs de esgronden rond Ankum. Een gebied dat in de middeleeuwen populair was onder landbouwers en de Sallandse adel. Deze hoger gelegen akkers waren zeer vruchtbaar en vormden een ideale locatie voor landbouw. Het landschap rond Ankum is getekend door deze historische landbouwactiviteiten en biedt een schilderachtig uitzicht over de velden en oude boerderijen.

Fietsroute de Marshoek is niet alleen een tocht door de natuur. Maar ook een reis door de tijd. Terwijl u door dit gebied fietst, wordt u omgeven door getuigenissen van het rijke verleden. Van de machtige havezaten tot de eeuwenoude landbouwgronden. De Vechtvallei, met haar unieke combinatie van waterwegen, historische gebouwen en landelijke charme. Biedt een onvergetelijke fietservaring die zowel de liefhebber van natuur als van cultuur zal aanspreken. Het is een route die het verhaal vertelt van de interactie tussen mens en natuur in deze bijzondere regio van Nederland.

Vanaf de parkeerplaats volgt u de stationsweg naar knooppunt 83 en gaat u verder naar het knooppunt 58 waar fietsroute De Marshoek start.

Reviews Fietsroute De Marshoek.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute De Marshoek.
Oude vechtstraat 1
7722 LK
Dalfsen
overijssel
Nederland
GPS 52.4902369,
6.25009
Fietsroute De Marshoek kaart

Route informatie: Fietsroute De Marshoek.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 30 km.
Duur van de route: ca. 2:15 uur.
Hoogste punt route: ca. 10 Meter.
Laatste update: 6 February 2024
Totale aantal weergeve: 19

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute