Fietsroute Rechteren.

(0)

Ommen,
overijssel,
Nederland
Fietsroute Rechteren

Knooppunten

49
44
76
75
74
35
96
97
94
84
85
89
63
67
48
49

Fietsroute Rechteren.

Ontdek de Charme van Salland op de Fietsroute Rechteren. Fietsliefhebbers opgelet: de Fietsroute Rechteren is een prachtige tocht die u meeneemt door het adembenemende landschap van de Sallandse Heuvelrug, met Ommen als schilderachtig start- en eindpunt. Deze route is een verkenning van de natuurlijke schoonheid en historische schatten van de regio, ideaal voor zowel de recreatieve fietser als de natuurliefhebber.

Historisch Ommen en de Sallandse Heuvelrug

U begint uw tocht in Ommen, een van de oudste stadjes in Salland, waar de rivieren de Vecht en de Regge elkaar ontmoeten. Dit gebied staat bekend om zijn rijke geschiedenis en natuurlijke pracht. De doorwaadbare plaats in de Vecht bij Ommen herinnert aan vervlogen tijden, terwijl de uitlopers van de Sallandse heuvelrug een uitdagend maar beeldschoon parcours bieden voor elke fietser.

Kasteel Rechteren: Een Middeleeuwse Parel

Een hoogtepunt van de route is zonder twijfel Kasteel Rechteren, gelegen net ten noordwesten van Rechteren. Dit enige overgebleven middeleeuwse kasteel in Overijssel biedt een unieke kijk in het verleden en is een niet te missen bezienswaardigheid. De historische architectuur en de omliggende natuur maken het een perfecte stop voor een fotomoment of een korte pauze.

Fietsen door een Oeroud Landschap

De route voert u ook door Het Zand, een oud dennebos dat herinnert aan de dekzandgebieden van weleer. Dit gebied markeert de overgang van het laagland bij Zwolle naar de heuvels van Salland en biedt een unieke natuurervaring. De diversiteit aan flora en fauna hier is een testament aan de rijke biodiversiteit van de regio.

Ommen: Het Hart van Salland

Begin uw avontuur in Ommen, een stadje rijk aan geschiedenis en omgeven door de natuurlijke schoonheid van de Sallandse Heuvelrug. Ommen dient als het perfecte startpunt voor uw verkenningstocht, met zijn gezellige centrum en de samenloop van de rivieren de Vecht en de Regge. De historische betekenis van Ommen als doorwaadbare plaats geeft een extra dimensie aan uw start.

Natuurlijke Pracht: Van Heide tot Bos

Terwijl u verder fietst, wordt u getrakteerd op de diverse landschappen die de Sallandse Heuvelrug kenmerken. Van het oude dennebos Het Zand, dat de geschiedenis van de regio vertelt door zijn landschap, tot de open velden en heidegebieden die een kleurrijk palet aan natuur bieden. Elk seizoen heeft zijn eigen charme, van de bloeiende heide in de zomer tot de mistige ochtenden in de herfst.

Reviews Fietsroute Rechteren.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Rechteren.
Het Laar 2c
7731 AV
Ommen
overijssel
Nederland
GPS 52.5151741,
6.4148645
Fietsroute Rechteren kaart

Route informatie: Fietsroute Rechteren.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 27 km.
Duur van de route: ca. 2:12 uur.
Hoogste punt route: ca. 27 Meter.
Laatste update: 28 February 2024
Totale aantal weergeve: 1856

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute