Fietsroute Staphorst.

(0)

IJhorst,
overijssel,
Nederland
Fietsroute Staphorst

Knooppunten

81
88
20
72
79
96
18
76
78
71
85
86
89
81

Fietsroute Staphorst.

Ontdek de Natuurlijke Pracht van Fietsroute Staphorst. Fietsen door het Unieke Dekzandlandschap. De Fietsroute Staphorst, een verkenningstocht door het fascinerende landschap van Overijssel. Deze route neemt u mee door een golvend dekzandgebied, typerend voor deze streek. Het pad daalt af naar het veenrijke gebied in het westen, waar u het natuurlijke contrast van de regio kunt ervaren. Het hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, is bij Boswachterij Staphorst, terwijl het laagste punt u bij het Meppelerdiep brengt.

Natuur en Recreatie bij Boswachterij Staphorst

Boswachterij Staphorst, ooit een uitgestrekt heidegebied, is nu een groene oase van rust en natuur. De Zwarte Dennen, met zijn recreatievijver, biedt een perfecte plek voor een verfrissende duik of een ontspannen picknick. Laat u verrassen door de serene schoonheid van dit gebied en maak gebruik van de recreatieve faciliteiten die het te bieden heeft.

Vogels Spotten bij Uhorst

Een uniek aspect van deze fietsroute is de kans om ooievaars te spotten bij Uhorst. Deze majestueuze vogels hebben langs de oevers van dit gebied hun broedplaats gevonden. Het is een prachtig gezicht en een perfecte gelegenheid voor natuurliefhebbers en vogelspotters om de lokale fauna te bewonderen.

Langs de Hoogeveense Vaart

De fietsroute voert u ook langs de Hoogeveense Vaart, een waterweg die zich uitstrekt van het Meppelerdiep tot Zwartemeer bij de Duitse grens. Deze vaart, met zijn rijke historie en belang voor de regio, biedt prachtige uitzichten en rustgevende waterlandschappen. Het is de perfecte manier om de interactie tussen mens en natuur in deze streek te ervaren.

Tips voor uw Bezoek aan Fietsroute Staphorst

  • Plan uw bezoek tijdens het broedseizoen om de ooievaars in actie te zien.
  • Neem een verfrissende pauze bij de recreatievijver van de Zwarte Dennen.
  • Vergeet uw camera niet; de landschappen en de wildlife zijn fotogeniek.
  • Maak tijd vrij om de lokale cultuur en tradities van Staphorst te ontdekken.
  • Respecteer de natuur en volg de aangegeven fietspaden.

Fietsroute Staphorst biedt een unieke kans om de natuurlijke en culturele rijkdom van Overijssel te verkennen. Of u nu een fervent fietser bent of gewoon wilt genieten van een dag in de buitenlucht, deze route biedt voor ieder wat wils. Ontdek de golvende landschappen, bewonder de lokale fauna, en geniet van de rust en schoonheid van deze bijzondere regio. Stap op de fiets en laat Fietsroute Staphorst u leiden door een onvergetelijke ervaring in het hart van Overijssel.

U kunt uw auto parkeren bij de molen Wieker Meule, en u start bij knooppunt 81, waar de burg. van Wijngaardenstraat uitkomt op de Heerenweg.

Reviews Fietsroute Staphorst.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Staphorst.
Heerenweg 23
7955 PB
IJhorst
overijssel
Nederland
GPS 52.6610981,
6.2910256
Fietsroute Staphorst kaart

Route informatie: Fietsroute Staphorst.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 39 km.
Duur van de route: ca. 2:36 uur.
Hoogste punt route: ca. 7 Meter.
Laatste update: 1 March 2024
Totale aantal weergeve: 2840

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute