Fietsroute Dedemsvaart.

(0)

Arrien,
overijssel,
Nederland
Fietsroute Dedemsvaart

Knooppunten

43
09
40
12
13
15
16
17
27
32
22
21
23
20
29
52
43

Fietsroute Dedemsvaart.

Fietsroute Dedemsvaart.

Fietsroute Dedemsvaart neemt je mee door een gebied met een rijke en gevarieerde geschiedenis. Vanaf de ontginning van moerassen in de negentiende eeuw tot militaire en maritieme historie. Deze route rond Dedemsvaart biedt een fascinerende inkijk in zowel het natuurlijke als culturele erfgoed van de regio.

In de negentiende eeuw vormden moerassen een groot deel van het hoogveengebied rond Dedemsvaart. De ontginning van deze moerassen was een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van het gebied. Dit proces werd voornamelijk ingezet door baron Jan Willem van Dedem, naar wie het kanaal en uiteindelijk de plaats Dedemsvaart zijn vernoemd. De baron, die veel grond bezat ten noorden van Ommen, speelde een cruciale rol in het transformeren van dit voormalige moerasgebied tot vruchtbaar land.

Een interessant historisch punt langs de route is de Ommerschans. Deze locatie was ooit een militaire vesting tijdens de Tachtigjarige Oorlog en speelt een belangrijke rol in de militaire geschiedenis van Nederland. Het gebied rond Ommerschans is nu een bron van historische kennis en biedt een uniek perspectief op de militaire strategieën en conflicten van het verleden.

Balkbrug

Balkbrug, een andere belangrijke stop op de route. Dankt zijn naam aan een opmerkelijk kenmerk in zijn geschiedenis. Er lag een balk onder de brug. Die ervoor zorgde dat schepen met een grote diepgang niet konden passeren. Dit was een strategische maatregel om de controle over het kanaal te behouden en ongewenste schepen te weren.

Fietsen door de Dedemsvaart-regio is een reis door een landschap dat gevormd is door zowel menselijke inspanning als natuurlijke processen. De route biedt een unieke kans om meer te leren over de historische ontwikkeling van het Nederlandse landschap en de invloeden die dit hebben gevormd.

Of je nu geïnteresseerd bent in de natuurlijke geschiedenis. De ontwikkeling van waterwegen, of militaire vestingwerken. De fietsroute Dedemsvaart biedt een breed scala aan interesses en ontdekkingen. Het is een ideale manier om de geschiedenis en natuurlijke schoonheid van dit unieke deel van Nederland te ervaren.

Reviews Fietsroute Dedemsvaart.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Dedemsvaart.
Brinkweg 1A
7735 KD
Arrien
overijssel
Nederland
GPS 52.5262339,
6.4463428
Fietsroute Dedemsvaart kaart

Route informatie: Fietsroute Dedemsvaart.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 49 km.
Duur van de route: ca. 3:30 uur.
Hoogste punt route: ca. 11 Meter.
Laatste update: 6 February 2024
Totale aantal weergeve: 20

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute