Fietsroute Ootmarsum.

(0)

Ootmarsum,
overijssel,
Nederland
Fietsroute Ootmarsum

Knooppunten

69
35
16
10
14
15
51
56
59
35
79
80
76
75
48
41
42
38
69

Fietsroute Ootmarsum.

Fietsroute Ootmarsum: Een Historische Ontdekkingstocht door Twente. De Fietsroute Ootmarsum, een schilderachtige tocht die je meeneemt door het hart van Twente. Een regio waar de tijd soms stil lijkt te hebben gestaan. Beginnend in het historische centrum van Ootmarsum, bekend om zijn rijke handelsgeschiedenis uit de middeleeuwen. Ontdek je een stad die langzaam transformeerde naar een gemeenschap die afhankelijk werd van de landbouw.

Ootmarsum: De Siepelstad

Ootmarsum, vaak liefkozend de ‘Siepelstad’ genoemd naar het woord ‘siepel’ voor ui. Vertelt het verhaal van een stad die zijn welvaart vond in de handel en later in de landbouw. De route start vanuit het bruisende centrum. Waar elke steen en elk gebouw een eigen verhaal te vertellen heeft over het glorieuze verleden.

Langs Waterwegen en Weilanden

Vanuit het stadscentrum leidt de route je door het idyllische Twentse platteland naar het kanaal Almelo – Nordhorn. Dit kanaal, dat door diverse landschappen snijdt, biedt een thuis aan een rijke variatie aan plantensoorten dankzij de verschillende bodemtypes in het lager gelegen gebied.

Volthe: Een Gemeenschap Geworteld in de Geschiedenis

De reis vervolgt naar Volthe, een gemeenschap met wortels diep in de geschiedenis. Reeds in de negende eeuw vermeld als Uuluht, weerspiegelt Volthe een eeuwenoude traditie van landbouw en gemeenschapsleven, met boerderijen die ooit werden geschonken aan het klooster in Werden.

Door het Hart van Twente

De tocht voert verder over het Roderveld naar Oldenzaal, een stad met een rijke historie, waarna je via De Benheker en het Rossumerveld weer noordwaarts fietst richting Ootmarsum. Deze route is niet alleen een fysieke reis door de prachtige landschappen van Twente maar ook een reis door de tijd, die de historische en culturele rijkdom van de regio onthult.

Een Uitnodiging tot Ontdekking

Of je nu gefascineerd bent door de geschiedenis, geniet van de natuur, of simpelweg de rust en schoonheid van het Twentse platteland wilt ervaren, de Fietsroute Ootmarsum biedt een unieke kans om de ziel van deze bijzondere regio te ontdekken. Stap op de fiets en laat je meevoeren op een ontdekkingstocht die je niet snel zult vergeten.

Reviews Fietsroute Ootmarsum.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Ootmarsum.
Markt 1
7631 BW
Ootmarsum
overijssel
Nederland
GPS 52.4079616,
6.8971226
Fietsroute Ootmarsum kaart

Route informatie: Fietsroute Ootmarsum.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 42 km.
Duur van de route: ca. 3:09 uur.
Hoogste punt route: ca. 43 Meter.
Laatste update: 25 February 2024
Totale aantal weergeve: 7671

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute